Evoluția prețurilor de la Imobiliare.ro: orașul cu cele mai „piperate” locuințe!

După ce a ținut, luni de-a rândul, „capul de afiș” în clasamentul scumpirilor, tendința de majorare a pretențiilor proprietarilor din acest mare centru regional dă semne de temperare. Acesta rămâne însă în continuare orașul cu cel mai mare preț mediu solicitat pe segmentul apartamentelor.

Pe parcursul lunii februarie, Indicele Imobiliare.ro a consemnat un avans de 0,2% pentru locuințele (noi și vechi) din Cluj-Napoca, de la 1.257 la 1.259 de euro pe metru pătrat util. De menționat este că valoarea actuală este cu 6,2% mai mare decât cea valabilă în perioada similară a anului trecut, respectiv 1.186 de euro pe metru pătrat. Ultima lună de iarnă a adus, și în capitala Transilvaniei, o reducere vizibilă a diferenței de preț la 12 luni, în condițiile în care acest indicator se situa în ianuarie la 9,8%.

Cauți un apartament în Cluj-Napoca? Iată ofertele zilei!

În ultima lună, pe un trend ascendent al prețurilor s-au înscris atât apartamentele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale, cât și cele din blocurile vechi. Mai exact, cele dintâi s-au apreciat cu 0,3%, de la 1.172 la 1.176 de euro pe metru pătrat. Interesant este că apartamentele noi sunt acum cu doar 1,3% mai scumpe decât în urmă cu un an, când costau 1.161 de euro pe metru pătrat – aceasta fiind cea mai mică diferență (pozitivă) de preț consemnată pe ambele segmente de piață în marile orașe analizate de Imobiliare.ro.

Apartamentele vechi s-au scumpit în februarie cu 0,5%, de la 1.306 la 1.312 euro pe metru pătrat util. Spre deosebire de locuințele noi, cele finalizate înainte de 1990 se situează la o diferență considerabilă de preț față de 2016: în ultimele 12 luni, acestea din urmă s-au apreciat, per ansamblu, cu 9%, de la un nivel de 1.204 euro pe metru pătrat valabil în perioada similară a anului trecut.

Află mai multe despre evoluția prețurilor apartamentelor!

Evoluția prețurilor nu a fost însă uniformă pentru toate categoriile de locuințe vechi. În funcție de numărul de camere, cel mai mult s-au scumpit în ultima lună garsonierele: acestea au cunoscut o creștere de 3,1%, de la 1.359 la 1.401 euro pe metru pătrat util. În acest răstimp, unitățile locative bicamerale au consemnat un avans de 0,7% (de la 1.329 la 1.338 de euro pe metru pătrat). Pe de altă parte însă, prețul mediu cerut pentru locuințele cu trei camere a rămas constant, la o valoare de 1.276 de euro pe metru pătrat, în vreme ce apartamentele cu patru camere s-au ieftinit cu 1,6%, de la 1.154 la 1.136 de euro pe metru pătrat.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Loading...
Eva.ro
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Recomandări shopping
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendinte in lifestyle 2018: nutritie, sport, design, si social media!

Vă recomandăm: