Evenimente de weekend în Bucureşti

De Erika Chivu pe 15 iulie 2010

Un show aviatic, concerte, cursuri de handmade, filme, concursuri, cam asta se întâmplă weekendul acesta în Bucureşti. Tu unde îţi vei petrece timpul liber?

Ciuc Summer Fest şi alte concerte

Ciuc Summer Fest, care are loc weekendul acesta, îţi oferă trei zile pline. Atracţia zilei de vineri este concertul Faithless, sâmbătă vor urca pe scenă Pink Martini, iar duminică este seara lui Gary Moore. Şi acestea sunt numai câteva din numele mari care vor urca pe scena Ciuc Summer Fest. Preţul biletelor începe de la 90 de lei, dar dacă le cumperi direct de la Zone Arena, unde se desfăşoară festivalul, vei plăti cu 20 de lei mai mult. Vezi programul complet al Ciuc Summer Fest.
Dacă Faithless nu este pe gustul tău, astăzi poţi să te delectezi cu un concert Sistem. În deschidere vor urca pe scena Dj Dan Bazix şi Dj  Dudawles.

Concertul, care începe de la ora 19:00, în piaţa George Enescu, face parte din Recicloniada, eveniment care îmbină distracţia cu ecologia. Începând cu ora 12:00, organizatorii te aşteaptă în piaţa George Enescu, unde vor fi amplasate puncte de colectare pentru orice tip de deşeuri, de la hârtie şi peturi până la elecronice. Tot aici ai parte de relaxare pe iarbă, concursuri şi poţi închiria o bicicletă gratuit.

Dacă vineri nu apuci să te plimbi cu bicicleta, o poţi face sâmbătă, de la ora 20:00, în parcul Izvor. Aici are loc Turul Ciclist Bicicleta Roşie în cadrul căruia poţi să te plimbi cu bicicleta în jurul Casei Poporului.

Proiecţii de film în aer liber şi show aviatic

Cinefilii vor putea urmări,  sâmbătă, de la ora 21:00, la cinema Uranus 144, cele mai populare scurtmetraje la evenimentele ShortsUP din 2009 – 2010.
Proiecţia începe cu un concert live downtempo al trupei Jazzadezz, iar gurmanzii vor putea încerca gustările de vacanţă, pregătită de Mazi, o Jamie Oliver a noastră, după cum spun organizatorii. Tot ei ne anunţă că proiecţiile vor fi mai mult comedii, dar vor exista şi drame, multe din ele fiind premiate la Oscar, Cannes sau Cesar.

Sâmbătă, nu te speria dacă vezi elicoptere şi MIG-uri survolând Bucureştiul. Dacă vrei să le vezi mai de aproape, le găseşti pe aeroportul Otopeni, la „Otopeni Air Show”, un spectacol aviatic, la care participă 63 de aeronave, 112 piloţi şi 22 de paraşutişti. Vei putea admira în zbor elicoptere Puma SOCAT, MIG-uri, Boeing-uri, planoare şi multe alte aparate de zbor. Evenimentul, dedicat lui Aurel Vlaicu şi Henri Coandă, va începe de la ora 10:00 şi va include trei ore de acrobaţii şi demonstraţii.

Surprize pentru iubitorii de animale şi pasionaţii de hand made

Ai un căţel sau îţi doreşti unul? În amble cazuri, nu ar trebui să ratezi evenimentul care are loc în parcul Tineretului – în zona amenajată pentru câini –  sâmbătă, 17 iulie, de la ora 8:00. Concursuri cu premii, sfaturi de la veterinar, căţei care îşi caută stăpân, numere de dresaj sunt numai câteva din motivele pentru care merită să fii în parc, sâmbăta. Vor fi şi medici cardiologi care îţi vor explica beneficiile mişcării în aer liber, dar şi-au anunţat prezenţa şi vedetele. Andreea Bănică, Liviu Vârciu şi Nuami Dinescu vor veni în parc, alături de patrupedele lor.

Tot sâmbătă, şi tot în parcul Tineretului, te aşteaptă Radio Groove On, Minor Swing şi Komunitas, care te invită la leneveală. Organizatorii promit să aducă hamace, o mini-bibliotecă alternativă, slackline şi muzică de la Groove On Radio. Startul distracţiei se dă de la ora 12:00.

Vrei să-ţi faci singură coliere, brăţari şi alte accesorii? Poţi învăţa în cadrul workshopului organizat duminică, de la ora 10:30, la Verde Cafe. Vei afla ce materiale îţi trebuie, cum se înşiră mărgelele, cum se prind încuietorile şi multe alte lucruri utile. Pentru a participa trebuie să te înscrii, iar materialele pe care le vei folosi costă 20 de lei. 

Foto: Shutterstock

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani