(P) Escapadă de primăvară în cel mai romantic oraș european

De Unica.ro pe 14 martie 2018
Veneția a fost pentru multă vreme o putere maritimă, dar și un important centru al artei și comerțului, inspirând personalitățile din toată lumea cu ale sale peisaje boeme și atmosfera unică. Supranumită La Domina sau Serenissima, Veneția este un caleidoscop de culoare, ce se întinde pe apele unei lagune sub forma a 118 insulițe despărțite de canale peste care au fost construite poduri din lemn sau piatră.

Vizitează orașul plutitor, de care s-au îndrăgostit marii artiști Canaletto, Guardi și Turner, într-un circuit cu autocarul de 6 zile, de la Europa Travel. Turoperatorul low-cost este un jucător important și pe piața circuitelor culturale, dezvoltându-și paleta de destinații turistice la tarife de nerefuzat și servicii excelente, așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani.

Bella Italia este destinația ideală pe care să o descoperi în timpul primăverii când vremea este bună, iar festivalurile culturale sunt în plină desfășurare. Pornește într-un tur activ spre Veneția, cu opriri în Padova, Verona și Milano – unde vei bifa cele mai importante obiective turistice, și cu posibilitatea de a vizita și coloratele insulițe Murano și Burano, celebre pentru dantela și sticla de Murano.

Padova, Verona și Milano

Mai puțin popular decât Veneția, încântătorul Padova a fost numit și ”orașul de apă”, fiind dezvoltat pe malurile râului Bacchiglione, peste care s-au construit poduri și podețe numeroase. Pe rețeaua labirintică de străzi se ascund monumente istorice și religioase demne de vizitat, cum este Basilica San Antonio (unul dintre cele mai vizitate monumente religioase din lume, construită într-un stil unic romanic-lombard și cu influențe gotice), Capela Scrovegni (cu numeroasele fresce realizate de Giotto Di Bondone), sau Oratoriul San Giorgio.

Un circuit spre cele mai boeme orașe ale Italiei trebuie neapărat să includă și o oprire în Verona – orașul lui Romeo și al Julietei, cu numeroasele sale ruine romane și atmosfera romantică ce te acaparează treptat. Nu rata Balconul Julietei – sub care vei putea lăsa scrisori sau declarații de dragostei persoanei dragi,  urcă în Turnul Lamberti pentru a admira centrul medieval al orașului și vizitează ruinele vechiului Teatru Roman din secolul -I – î.Hr.

Dacă ești pasionat de shopping mergi la Galeriile Vittorio Emanuele II din Milano sau cutreieră străzile aglomerate ce dau spre Piața Domului cu somptuoasa Catedrală gotică Santa Maria Nascente, a patra cea mai mare catedrală a lumii.

Veneția, orașul din patrimoniul UNESCO

Cel mai romantic oraș european este împărțit în șase sestiere (districte), pe care le poți vizita într-un tur cu vaporetto sau la o plimbare boemă în gondolă, pe fundalul cântecelor fredonate de gondolier. Simbol al bunăstării venetiene, Piata San Marco este inima orașului fiind marcată prin Turnul Campanile și împrejmuită de cele mai exemplare construcții ale stilului bizantin. Aici vei vizita Basilica San Marco, fosta capelă a Dogilor cu superbele sale mozaicuri religioase. Nu departe de catedrală, găsești Palatul Dogilor, obiectivul major al Veneției cu o arhitectură incredibilă ce îmbină excelent goticul cu bizantinul secolului al IX lea. Fosta Reședință a Dogilor este legată print-un coridor acoperit de ”Puntea Suspinelor” – cel mai fotografiat loc al orașului.

Europa Travel îți propune să descoperi opțional Murano – o limba de pământ de numai 0,93 km pătrați și un paradis pentru colecționarii de artă care pot vizita celebrele ateliere unde se lucrează sticla de Murano. Dar și insulița Burano, unde căsuțele înșirate de-a lungul canalelor se aseamănă cu bomboanele fructate, iar magazinele cu dantelă se găsesc la orice pas.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuite 2018

Oferte Speciale Circuit Venetia – Tarif: 249 Euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar. *Bonus! Venetia, Milano si croaziera pe Dunare in Budapesta. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"