Eric Clapton în concert în România

De Nicoleta Galeteanu pe 09 decembrie 2009

Artistul britanic Eric Clapton va concerta pentru prima data în România. Cântăreţul promite fanilor din întreaga lume un turneu de mare anvergură alături…
… de Steve Winwood, fostul sau partener din trupa Blind Faith.

Potrivit siteului sau oficial, Eric Clapton va concerta în România pe 11 iunie 2010, pe stadionul de rugby Arcul de Triumf din Capitală.
 
Turneul european va debuta pe 18 mai 2010, la Birmingham, în Marea Britanie, şi se va încheia pe 13 iunie, în Istanbul, Turcia. Cei doi vor concerta în Marea Britanie, Belgia, Franţă, Germania, Olanda, Suedia, Austria, Serbia, România şi Turcia.
 
Eric Clapton şi Steve Winwood s-au întâlnit în 1969, odată cu formarea trupei Blind Faith, care a promovat o fuziune între rock şi blues. Din cauza viziunii muzicale diferite, trupa nu a lansat decât un album şi a susţinut un singur turneu, în acelaşi an. Aceştia au cântat recent la Madison Square Garden, acestea fiind primele concerte susţinute în această formulă în 40 de ani.

Potrivit presei britanice, producătorul Kevin Shirley intenţionează ca în în ianuarie să lanseze cea mai promiţătoare trupă a ultimilor ani, formată din Aerosmith, Eric Clapton şi Jimmy Page. „Vrem să vedem cum se înţeleg aceşti muzicieni în studio, desigur că piesele îşi vor spune cuvântul. Va fi ceva extraordinar, cu toţii sunt oameni incredibili”, a spus acesta.
 
Steve Winwood compune şi interpretează muzică rock, blues-rock şi jazz. A câştigat mai multe premii Grammy şi se află pe locul 33 în topul „100 cei mai buni cântăreţi ai tuturor timpurilor”. De asemenea, este singurul muzician care a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame de trei ori: ca membru al Yardbirds, al Cream, dar şi ca artist solo.  

Anul trecut, artistul, în vârstă de 64 de ani, a fost invitat să concerteze în Coreea de Nord, invitaţie pe care, însă, nu a onorat-o.  
 
Autorităţile din Coreea de Nord au discreditat muzică rock şi pop până acum, chiar dacă fiul preşedintelui Kim Jong II este un fan al lui Eric Clapton.
 
Concertul din România este organizat de D&D East Entertainment şi Marcel Avram.

Foto: Northfoto

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"