Epidemie de pojar în Europa. 17 copii decedați în România

Pojarul este o boală contagioasă care în ultima vreme face ravagii în Europa. În topul țărilor cu cele mai multe cazuri de copii infectați se numără România și Italia.

Organizația Mondială a Sănătății susține că motivul principal pentru care tot mai mulți copii iau boala este omiterea vaccinării împotriva virusului. Astfel, din cauza scăderii imunității, în prima luna a acestui an, Italia s-a confruntat deja cu 200 de cazuri, în timp ce în România au fost confirmate 3400 de cazuri și 17 decedați din ianuarie, 2016.

Printre țările vulnerabile se mai numără: Franța, Germania, Polonia, Elveția și Ucraina. Scuzele nevaccinării antirujeolei sunt motivate de lipsa timpului, dar și de ezitare, mulți părinți temându-se de aceste vaccinuri din varii motive.

HBV-vaccin-pojar-imunitate-bebelusi.

Este bine de știut că grupul cel mai vulnerbil sunt copiii și bebelușii expuși, fără imunitate. Pojarul poate cauza victime în rândul acestei categorii de persoane și se transmite extrem de ușor prin contact direct, strănut sau tuse.

Primele efecte ale instalării rujeolei sunt febra, frisoanele și mici puncte albe pe pereții cavității bucale, urmând ca în câteva zile să apară erupția cutanată pe gât, față și mai apoi, tot corpul.

foto: Shutterstock

Citește și: Cum recunoști rujeola. Semnul Koplik este caracteristic

Citește și: OMS recomandă efectuarea obligatorie a șapte vaccinuri

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate
Vă recomandăm: