Emoţionant! Cum au salvat mai mulţi poliţişti un bebeluş prematur

De Unica.ro pe 11 decembrie 2017
Nimic nu este mai devastator pentru nişte tineri părinţi, decât vestea că bebeluşul lor ar putea să nu supravieţuiască.

Micuţul Axel s-a născut prematur, la 29 de săptămâni, iar părinţii săi, ambii poliţişti, au fost informaţi de medici că pe băieţel îl aşteaptă o luptă lungă cu mai multe probleme de sănătate, de-a lungul întregii sale vieţi.

„Ne-au spus de la început că are o mulţime de probleme şi că şansele lui de a supravieţui sunt destul de mici. Am fost pur şi simplu devastaţi la auzul veştilor. Era minuscul şi avea 15 tuburi şi tot felul de fire care îi intrau în corp sau care erau pe el şi îl ţineau conectat la aparate”, a mărturisit Adam Winch, tatăl lui Axel, pentru publicaţia 9news.com.

micutul Axel

Şi mai dramatic era faptul că medicii nu ştiau cu exactitate ce are micuţul, fiind vorba de o serie de afecţiuni genetice.

După mai multe intervenţii chirurgicale, băieţelul părea că îşi mai revine, cu toate că era foarte mic, fiind prematur, iar starea lui de sănătate continua să fie delicată. „Axel practic ne-a murit în braţe de mai multe ori, dar de fiecare dată medicii şi asistentele îl readuceau la viaţă. Asistam la un miracol, băieţelul nostru se încăpăţâna să trăiască, în ciuda bolilor sale, în ciuda faptului că era o mână de om”, a adăugat tatăl său, în cadrul aceluiaşi interviu.

bebelusul in spital

Pe măsură ce bebeluşul continua să prindă puteri, părinţii acestuia au fost nevoiţi să se întoarcă la locul de muncă, pentru a face rost de bani ca să-l poată îngriji în continuare pe micuţ. Numai că cel mic devenise dependent de afecţiunea părinţilor, şi la fel ca majoritatea bebeluşilor, se simţea cel mai bine şi era cel mai liniştit atunci când aceştia îl ţineau în braţe şi vorbeau cu el.

„Când am plecat de la spital, pur şi simplu nu mă puteam opri din plâns. Am plâns câteva zile, simţeam că îl abandonez, dar ştiam că dacă nu facem rost de bani, el nu va putea primi tratamentul de care avea atâta nevoie”, a spus mama băieţelului.

parintii copilului prematur salvat de politisti

După ce ambii părinţi s-au întors la muncă, colegii lor au văzut cu adevărat prin ce trec. Cei doi erau devastaţi… De aici şi până la o adevărată minune, pusă la cale de colegii lor de serviciu, nu a mai fost decât un singur pas.

Fără să îi anunţe iniţial pe părinţi, colegii lor poliţişti s-au împărţit în ture, astfel încât micuţul Axel să nu mai fie niciodată singur la spital, indiferent că era zi sau noapte. Stăteau cu el, îl ţineau în braţe şi îi vorbeau, îi citeau poveşti… Chiar dacă bebeluşul era încă în stare critică, acesta a început să prindă puteri şi să-şi revină în mod miraculos, după câteva luni. Nici medicii nu au putut explica acest lucru, dar se pare că micuţul Axel s-a încăpăţânat să treacă peste orice obstacol.

bebelusul in spital cu politistii

Chiar dacă va avea anumite probleme de sănătate toată viaţa, el a reuşit să ia în greutate şi să treacă cu bine peste perioada critică, datorită faptului că a primit, dincolo de tratament, afecţiunea de care avea nevoie.

„Nu le vom putea mulţumi suficient toată viaţa colegilor noştri”, a spus emoţionat tatăl bebeluşului.

Acum, Axel este acasă şi îşi va petrece Sărbătorile alături de familie. Colegii părinţilor lui, poliţiştii care s-au împărţit în ture pentru a sta cu el la spital zi şi noapte, se gândesc să facă din acest lucru o tradiţie, în speranţa că vor putea salva şi alţi bebeluşi.

Foto – captură video 9news.com

 

EXCLUSIV! Decodificarea anului 2019: tot ce trebuie să știi din numerologie

EXCLUSIV! Decodificarea anului 2019: tot ce trebuie să știi din numerologie