Elton John & Leon Russell colaboreaza pentru „the union”

De Unica.ro pe 14 septembrie 2010

„The Union”, mult asteptatului album ce marcheaza colaborarea a doua …
Elton John & Leon Russell colaboreaza pentru "the union"„The Union”, mult asteptatului album ce marcheaza colaborarea a doua legende ale muzicii, Sir Elton John si Leon Russel va fi disponibil din 25 octombrie.

Produs de renumitul T Bone Burnett, castigator a mai multor premii Grammy si Oscar, cel care a a fost rasplatit in 2010 cu Grammy-ul producatorul anului pentru albumul „Raising Sand” al lui Robert Plant si Alisson Kraus, „The Union”, include piese scrise de John si textierul sau Bernie Taupin, precum si colaborari cu extraordinarii Russell si Burnett.

Inregistrat live in studio cu John si Russell la pian, albumul include o varietate de genuri muzicale, de la R&B, soul, gospel, country, pop si rock. Neil Young si Brian Wilson au asigurat backing vocal-urile pentru cele 16 piese impreuna cu legenda muzicii R&B Booker T Jones, chitaristul Robert Randolph si un cor de muzica gospel alcatuit din 10 membri.

Russel l-a intalnit pentru prima data pe John in 1970 atunci cand a venit la primul concert al sau din Statele Unite tinut la faimosul Troubadour din Los Angeles. Aceasta intalnire a pecetluit inceputul unei prietenii indelungate si o apreciere mutuala din punct de vedere artistic.

„La sfarsitul anilor 60 si inceputul anilor 70, singurul pianist si vocalist care m-a influentat cu adevarat a fost Leon Russel”, a declarat Elton John. „Era idolul meu”.

Cei doi au plecat in turneu impreuna la putin timp dupa ce s-au cunoscut. Dupa ani intregi in care au pierdut legatura, John a ascultat piese ale lui Russell cand se afla in safari in Africa vara trecuta si acest lucru l-a inspirat sa il caute. „Elton m-a sunat si m-a intrebat daca as vrea sa fac un album de duete cu el”, a declarat Russell. „Sunt foarte fericit ca m-a ales pe mine”.

Inegalabila cariera a superstarului Elton John se intinde pe mai mult de trei decenii. Este unul dintre cei mai bine vanduti artisti ai tuturor timpurilor cu 35 de discuri de aur si 25 de platina si vanzari ce insumeaza peste 250 de milioane de discuri. The National Academy Of Recording Arts and Sciences l-a rasplatit pe Elton John cu mai multe premii Grammy, printre care si prestigiosul Grammy Legend Award.

Russell a incantat publicul cu muzica sa influentata de ritmurile gospel, cele sudice, dar si de rock, blues si country de mai bine de cincizeci de ani. Acest muzician legendar, castigator si el al premiului Grammy, s-a aflat in fruntea clasamentelor, l-a insotit pe Joe Cocker in turneu, a cantat alaturi de George Harrison la Concert For Bangaldesh din 2006 si a primit premiul pentru intreaga cariera la Festivalul de Film International Bare Bones.

„The Union” este o colaborare unica dintre doi artisti de marca ai industriei muzicale.

Unindu-si fortele si talentul, John si Russell, impreuna cu Burnett au realizat o capodopera inegalabila.

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară