Top 8 duşmani cotidieni ai libidoului

De Stela Moisescu pe 08 ianuarie 2010

Scăderea libidoului se petrece adesea din cauze comune, ce ţin de stilul de viaţă adoptat. Dacă nu ai vreo disfuncţie sexuală, dar lipsa poftei de sex încă te sâcâie, …
… ia în considerare următorii opt duşmani cotidieni ai libidoului.

1. Stresul de zi cu zi şi alimentaţia dezechilibrată

Poate că sub influenţa stresului îţi cresc performanţele de la locul de muncă, nu şi cele dintre aşternuturi arată associatedcontent.com.

Un ritm de viaţă alert, presărat cu momente de stres şi mese dezechilibrate îşi vor pune amprenta asupra libidoului tău.

2. Privarea de somn

Indiferent că suferi de insomnie sau pur şi simplu nu respecţi orele de somn, privarea de somn te privează şi de plăcere sexuală. Pentru a simţi nevoia de a face sex ai nevoie, printre fantezii şi bărbaţi arătoşi, de energie. Simplu!

Fără suficientă energie, obţinută doar prin somn, libidoul tău va adormi de îndată ce te pui cu capul pe pernă.

3. Consumul de alcool

Da, alcoolul este recunoscut ca şi afrodisiac ce-ţi alungă inhibiţiile din pat, de aceea mulţi îl folosesc pe post de „încălzire”. Deşi efectul pe moment este cel scontat, pe termen lung consumul de alcool, chiar şi în cantităţi reduse şi în scopuri afrodisiace, îţi „amorţeşte” libidoul.

Mai mult, s-a dovedit că alcoolul îngreunează atingerea orgasmului, iar rezultatul poate fi tradus printr-o partidă de sex dezamăgitoare.

4. Medicamentele

Pierderea libidoului sau diminuarea lui reprezintă o reacţie adversă a mai multor medicamente.

Antidepresivele, anticoncepţionalele şi antihistaminele sunt cele mai comune medicamente care pot produce scăderea libidoului.

Dacă utilizezi astfel de remedii, discută cu medicul, pentru prescrierea unui tratament alternativ, mai gentil cu libidoul tău.

5. Imaginea de sine

Dacă nu te consideri suficient de sexy pentru standardele în pat ale iubitului tău, cel mai probabil te vezi cu ochi prea critici. Imaginea de sine negativă este corelată cu o stimă de sine scăzut.

Dacă nu te simţi bine în pielea ta, cel mai probabil, nu te vei simţi bine nici în dormitor. Încrederea în atuurile tale feminine este direct proporţională cu libidoul.

6. Problemele de cuplu

Conflictele nerezolvate şi resentimentele trebuie alungate dacă doriţi să vă redobândiţi intimitatea şi afecţiunea în cuplu. În special pentru femei, conexiunea la nivel emoţional cu partenerul de cuplu joacă un rol major în descătuşarea pe plan sexual.

Aşadar, nu te aştepta la o reîntoarcere a libidoului, dacă în relaţia ta există certuri constante, infidelitate şi alte neînţelegeri fundamentale, care te lovesc pe plan emoţional.

7. Depresia

Depresia este cel mai periculos duşman cotidian al libidoului. În prezent, riscurile de depresie sunt în creştere, iar afecţiunea în sine, precum şi tratarea ei cu antidepresive, scad în egală măsură libidoul.

8. Scăderea libidoului

Uneori, doar la gândul că libidoul tău e în vacanţă, te inhibi, te stresezi, îţi verşi nervii pe partenerul de cuplu, îţi scade stima de sine şi încrederea în atuurile tale feminine şi, ai ghicit, îţi ţii la distanţă libidoul pe mai multe dintre căile amintite.

Foto: Shutterstock

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară