Duke Ellington Orchestra, în concert la Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe 03 februarie 2010

Una dintre cele mai cunoscute orchestre de jazz din lume, Duke Ellington Orchestra revine la Bucureşti, în acest an, pe data de de 25 aprilie. Înfiinţată de cel care…
… este supranumit „ducele jazzului”, recitalul de la Sala Palatului se va desfăşura sub bagheta lui Paul Mercer Ellington, nepotul marelui „Duke”.   
 
Ultimul album lansat în 2009, „Best Of Duke Ellington„, este o dovadă a faptului că Duke Ellington dăinuie în lumea muzicii şi la 35 de ani de la moartea sa, după o pauză de 41 de ani, albumul urcând rapid în clasamentul Billboard 200.  
 
Astfel, una dintre cele mai mari realizări ale lui marelui artist, câştigător a 13 premii Grammy, este însăşi orchestra care îi poartă numele.
 
Înfiinţată în anul 1923 de Duke Ellington, orchestra a purtat iniţial numele de „The Washingtonians”. Astăzi, ea este condusă de Paul Mercer, preluând moştenirea muzicală a marelui artist, şi cuprinde atât tineri interpreţi, cât şi veterani ai vechii trupe conduse de Ellington, printre care Barrie Lee Hall.

Supranumit de către criticul muzical Alistair Cooke un „talent suprem„, prin piesa „It don’t mean a thing” (1943), Ellington a adus contribuţii memorabile jazz-ului, fiind cel care a inaugurat apariţia erei swing.
 
Duke Ellington este apreciat astăzi pentru îndrăzneala cu care a extins graniţele jazz-ului mai mult decât orice alt muzician, fiind unul dintre pionierii genului, alături de Louis Armstrong.
 
Concertul din România este porogramat pentru data de 25 aprilie şi va începe cu ora 20.30.

Biletele au preţuri cuprinse între 80 şi 250 lei (categoria VIP) şi vor putea fi cumpărate de pe site-urile eventim.ro, bilete.ro, vreaubilet.ro, de la casa de bilete a Sălii Palatului, reţeaua magazinelor Germanos din întreaga ţară, din librăriile Cărtureşti (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Suceava, Constanţa), din magazinul Muzica, Unirea Shopping Center şi din magazinele Vodafone din ţară.

Foto: Mediafax

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional