Droguri legale în magazinele de vise

De Erika Chivu pe 09 februarie 2010

În magazinele de vise poţi cumpăra plante cu efecte halucinogene care au băgat în spital sau chiar au ucis deja o mulţime de tineri. Cu toate acestea plantele „etnobotanice” rămân legale.
Deşi avertizează că produsele lor sunt destinate studiului etnobotanic şi colecţionarilor, magazinele de vise, fie ele clasice sau online, te învaţă cum să pregăteşti diferitele plante pentru consum.

Ele se fumează, se adaugă în băuturi, se „prizează” sau chiar se injectează. Despre efecte nu ştiu prea multe nici cei care le vând şi nici autorităţile, căci plantele etnobotanice nu sunt îndeajuns studiate încât să se cunoască toate reacţiile pe care le-ar putea provoca.

Unele magazine avertizează că efectul produselor depinde de la o personă la alta, însă nimeni nu spune că s-ar putea ajunge până la deces, lucru care s-a întâmplat deja şi nu o dată.

În magazinele de vise poţi să găseşti nucă de kola care are efectele cocainei, valeriană care are efect relaxant (şi, conform vânzătorilor, chiar îţi readuce umorul), nufăr alb, care are efect euforizant şi afrodisiac sau lobelia care are efect psihedelic.

Preţurile variază mult în funcţie de plantă. Pentru 20 de lei poţi să cumperi 20 g de Leonurus Sibiricus sau 100 g de Artemisia Vulgaris. La un alt magazin am descoperit o pudră „magică” la preţul de 180 lei pentru un singur gram. Se foloseşte ca sare de baie pentru combaterea răcelilor. Şi Special Gold, care costă 45 de lei 0,25 grame şi este vândută tot ca sare de baie. Nu ştim de ce, acelaşi magazin online vinde pipe şi foiţe pentru ţigări.

Plante halucinogene


Printre preferatele românilor se numără salvia divinorum, care are efecte halucinogene şi o multime de „avantaje” dacă este să ne luăm după cei care au încercat-o: e legală, are efecte mai puternice decât marijuana şi nu dă dependenţă.

Efectul este scurt dar puternic:  „Eram la un tip acasă şi avea un covor fără nici un desen pe el. Eu pe acel covor am văzut un oraş! Nu puteam să mă mişc pentru că îmi era frică să nu calc oamenii sau să dărâm blocurile pe care le vedeam. Eu eram foarte foarte mare şi mă uitam la lume cum merge pe stradă.” povesteşte un pasionat de salvie pe forumul etnoplant.shop-forum.net.

Un alt utilizator povesteşte că a avut un „trip” (experinţă halucinogenă) de opt ore după ce a mestecat seminţe de zorele, un drog asemănător LSD-ului.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară