”Planta asta mi-a omorât copilul. Vă rog să citiți cu atenție”

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 18 iunie 2021, 12:23

Toată lumea are plante prin casă sau apartament, ca să nu mai vorbim de posesorii unor superbe grădini. Ceea ce nu ştie foarte multă lume este cât de otrăvitoare sunt unele dintre cele mai banale plante din jurul nostru. Iată 4 plante din casa ta care te pot ucide şi cum să te fereşti de toxicitatea lor.

Dieffenbachia

Această plantă de apartament, asemănătoare cu ficusul este şi ea pe lista celor mai toxice plante din lume. Mestecarea oricărei părţi a plantei cauzează durere groaznică în gură şi gât, urmate de umflarea căilor aeriene, care poate duce la sufocare.

A devenit virală pe internet povestea micuțului Esteban, care a murit după ce a băgat în gură o frunză de Dieffenbachia. ”Fiul meu a murit din cauza acestei plante blestemate”, scria mama lui pe rețelele sociale. ”Va rog sa citiți cu atenție. Copilul meu a murit pentru că a pus în gură o frunză. I s-a umflat limba atât de tare încât s-a sufocat. Această plantă se găsește în multe case și birouri. Este letală. Poate să ucidă un copil în numai un minut, iar în adult în cinci minute.
”Planta asta mi-a omorât copilul. Vă rog să citiți cu atenție”

Tisa (Taxus Baccata)
Una dintre cele mai otrăvitoare plante de grădină din zonele de munte, tisa este aproape în întregime otrăvitoare.
Numai fructele de tisă sunt mai puţin nocive. În Antichitate, extractul de tisă era folosit de vraci pentru avorturi, dar, de mutle ori, rezultatul era moartea mamei şi a copilului.
”Planta asta mi-a omorât copilul. Vă rog să citiți cu atenție”
Nu există antidot pentru această plantă toxică şi otrava din ea acţionează relativ repede.
Citeşte mai departe despre alte două plante din casa ta care te pot ucide, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!