Câştigătorii Eurovision din ultimii 10 ani

De Nicoleta Galeteanu pe

În plină desfăşurare, Eurovisionul mai ţine puţin pe jar casele de pariuri până la marea finală de mâine. Cum arată câştigătorul acestei ediţii, care este adevăratul…
…  favorit şi ce melodie va sensibiliza publicul european, rămâne de văzut. Cert este doar că printre favoriţi se află Azerbaidjan, Israel, Suedia sau Germania, scrie presa străină, toţi având piese de dragoste.

Însă nu doar cântecele despre iubire au triumfat pe scenele Eurovisionului. În 2004, Ruslana câştiga concursul cu un „Dans sălbatic/Wild Dances” pentru Ucraina, iar În 2007 Serbia luă trofeul cu piesa „Molitva/”Rugăciune”.
 
Iată care au fost ultimii zece ţări câştigatoare la Eurovision, din 2000 până în prezent!
    

2000 – Danemarca

 
În urmă cu 10 ani, când grupul Taxi era ales să reprezinte România la Eurovision, Danemarca a reuşit să câştige detaşat competiţia, reprezentată de grupul „Olsen Brothers”. Nu doar şarmul chitariştilor, dar şi piesa „Fly On The Wings Of Love” au făcut senzaţie la „Globen Arena” din Stockholm (Suedia) cât pentru un loc întâi.  


 

2001 – Estonia  

 
În 2001, România privea Eurovisionul la televizor, nefiind calificată în concurs din cauza rezultatelor precedente. Deşi Franţa, Grecia şi Slovenia erau favorite în acel an, Estonia a adus surprize în ultimul ceas, fiind votată câştigătoare.  
 
Delegaţii ei, Tanel Padar şi Dave Benton au convins telespectatorii şi cei peste 35.000 de oameni de pe „Parkenstadion”, Copenhaga, că piesa „Everybody” este cea mai bună dintre cele 23 de melodii participante.  
 

 

2002 – Letonia

 
O ediţie atipică, încercată de multe modificări, în 2002, Eurovisionul avea să primească 24 de participanţi în loc de 22, Portugalia se retrăgea din concurs, iar marea favorită a publicului Malene, din Danemarca, era clasată pe ultimul loc.  
 
Marie N, din Letonia, a reuşit să le ia trofeul până şi duetului Monica Anghel şi Marcel Pavel, piesa „I Wanna” interpretată de artistă fiind cât se poate de convingătoare şi… categorică.  


 

2003 – Turcia  

 
Desfăşurat la „Skonto Olympic Hall” din Riga (Letonia), oraşul a purtat noroc Turciei, care a câştigat pentru prima oară la Eurovision.

Sertab Erener şi melodia ei „Everyway That I Can” au fost cu doar 2 puncte în faţa reprezentantei din Belgia şi cu doar 3 puncte în faţa rusoaicelor de la T.A.T.U, clasate pe locul trei. După concurs însă, Sertab Erener a fost acuzată că a copiat una din melodiile lui Tarkan.
    


Vezi şi ceilalţi câştigători pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3