Distracție în Ischgl. Cum poți să te distrezi după o zi pe pârtie

De Unica.ro pe 07 decembrie 2017

Stațiunea austriacă Ischgl este destinația numărul unu în Europa pentru pasionații de schi și snowboarding. Și pe bună dreptate. Cu 238 de kilometri de pârtii și 45 de instalații de lifturi și telecabine, este una din cele mai ofertante stațiuni pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Dar asta nu e tot! În Ischgl și distracția este la superlativ în fiecare sezon.

Concertele de la începutul și finalul sezonului

Cei care vor să îmbine sporturile de iarnă cu distracția nu ratează începutul și finalul sezonului, când au loc concerte în aer liber. „Top of the Mountain Concert” este o experiență pe care o recomandă și bloggerul Cosmin Tudoran. ” Îți dă cele mai tari senzații: să asculți muzică live direct pe pârtie, să vezi munții de jur împrejur, să te bucuri simultan de natură, prieteni și muzică bună”, spune Cosmin.

În sezonul acesta, primul concert a avut loc pe 25 noiembrie, iar invitata a fost Andrea Berg, o faimoasă artistă germană. Ea a cântat la 2.320 de metri altitudine și a făcut o atmosferă incredibilă.

Concertul care va marca finalul sezonului are loc pe 22 aprilie 2018 și va fi susținut de trupa Bastille.

Concursul de sculpturi în zăpadă

Pe 8 ianuarie începe la Ischgl concursul de sculpturi în zăpadă numit ”Forme în alb”. Este ediția cu numărul 25 și se anunță a fi una specială. Vor lua parte 10 perechi de artiști din toată lumea, care au la dispoziție cinci zile pentru a realiza sculpturi din zăpadă cât mai impresionante, înalte de până la 10 metri. Cei care merg la schi în Ischgl în perioada concursului vor avea ocazia să-i vadă la lucru și să le admire tehnica.

Distracție în Ischgl. Cum poți să te distrezi după o zi pe pârtie

Artiștii vor sculpta figuri care te vor surprinde cu siguranță – de la dragoni și vampiri, la personaje de circ sau vedete. La finalul concursului, toate operele de artă vor fi expuse pe pârtiile din Ischgl, pentru a fi admirate de toti schiorii.

Cu sania în miezul nopții

Cea mai tare distracție, în viziunea lui Cosmin Tudoran, este săniușul pe timp de noapte. Cu numai nouă euro poți închiria o sanie care îți garantează distracția o noapte întreagă. ”Sigur, unii vor petrece prin cluburi, dar tu te vei da pe un derdeluș cu nocturnă! Mai ții minte ce distracție nebună era când te dădeai cu sania pe derdeluș? Cum țipai de bucurie și nu te mai săturai? Ei bine, la fel e și acum”, spune Cosmin.

Distracție în Ischgl. Cum poți să te distrezi după o zi pe pârtie

El îți recomandă să iei telecabina Silvrettabahn pentru a ajunge în vârful derdelușului care are nu mai puțin de șapte kilometri – una din cele mai lungi piste de săniuș din Alpi. Diferența de nivel este de 950 de metri, iar derdelușul este deschis lunea și joia de la mijlocul lui decembrie și până în aprilie.

Explorează harta interactivă Ischgl din Austria și descoperă fiecare surpriză! Hai să vezi!

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"