Dietele faimoase ale vedetelor

De Erika Chivu pe 06 noiembrie 2009

Vedetele de la Hollywood sunt admirate de întreaga planetă pentru felul în care arată. Dar şi ele fac eforturi pentru a se menţine în formă. Află cum slăbesc celebrităţile!

Renee Zellweger este faimoasă pentru faptul că slăbeşte şi se îngraşă „la comandă”. După rolul din primul „Bridget Jones” a slăbit 13 kilograme în numai o lună, combinând dieta Atkins cu supă de varză.

În prima săptămână a mâncat numai supă de varză, făcută după o reţetă care include roşii, ceapă, ardei gras, morcovi, ţelină, pătrunjel şi, bineînţeles, varză.

În plus, obişnuia să bea câte doi litri de apă pe zi. Din a doua săptămână a urmat o dietă asemănătoare cu Atkins: proteine în orice cantitate, carbohidraţi deloc.

În tot acest timp, Renee a făcut multă mişcare în aer liber. Bineînţeles că dieta ei nu este deloc sănătoasă, dar se pare că pe ea a ajutat-o şi, foarte important, nu s-a mai îngrăşat la loc.

Se pare că dieta cu supă de varză este preferata vedetelor care au nevoie să scape rapid de câteva kilograme înaintea evenimentelor importante. Sarah Michelle Gellar foloseşte des supa de varză ca metodă de slăbire şi detoxifiere, numai că, pe parcursul dietei, mai mănâncă şi carne slabă, fructe şi legume crude.

Şi Beyonce urmează diete de detoxifiere, dar preferă programul Master Cleanse. Timp de cel puţin 10 zile bea doar sirop de arţar, apă, limonadă de casă şi mănâncă doar ardei iute. Aşa a reuşit să slăbească pentru rolul din „Dream Girls”.

Gwyneth Paltrow apelează la Master Cleanse, dar şi la alte diete de detoxifiere, de câteva ori pe an. Toate mesele constau în lichide, iar, ca gustare, mănâncă fructe de pădure şi câteva migdale.

Kylie Minogue
nu renunţă complet la mâncare atunci când vrea să slăbească, însă mănâncă foarte puţin, sub 800 de calorii pe zi. Ea ţine dieta pe bază de grapefruit, adică, înainte de fiecare masă mănâncă cel puţin jumătate dintr-un grapefruit, fruct care se presupune că arde grăsimile.

Tot o dietă bazată pe înfometare ţine şi Victoria Beckham, care trăieşte numai cu soia, căpşuni, salată verde şi o băutură ciudată din alge şi plante marine.

Şi Madonna preferă mâncărurile exotice, printre care şi supa miso, o specialitate japoneză din ciuperci, morcovi, cartofi, tofu şi peşte.

Cântăreaţa se menţine în formă printr-un regim macrobiotic, bazat pe alimente integrale, neprocesate. Alimentaţia ei este săracă în grăsimi şi bogată în fibre. Mănâncă multe cereale integrale, fructe, legume şi soia.

În mod surprinzător, există şi vedete care chiar mănâncă. Jessica Biel a urmat o dietă foarte strictă în timp ce filma „Blade: Trinity”. Nu avea voie să mănânce dulciuri, lactate, produse pe bază de făină şi alimente sărate. Chiar şi aşa, se poate spune că avea un regim consistent, faţă de cel al Victoriei Beckham sau al lui Gwyneth Paltrow. Jessica obişnuia să mănânce la fiecare trei ore, altfel nu ar fi avut suficientă energie pentru antrenamentele solicitante.

Despre  tiza ei, Jessica Alba, se spune că ar ţine diete de la 12 ani. Actriţa spune că toţi membri familiei sale sunt supraponderali şi că, într-adevar, a început să-şi gătească singură de la 12 ani.

La micul dejun mănâncă o omletă din albuşuri de ou şi câteva fructe sau brânză de casă şi o piersică. La prânz, serveşte o salată, iar seara legume cu pui sau peşte. În timpul zilei mănâncă fructe uscate sau un iaurt.

Foto: Hepta

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital