Dietă: meniul care slăbeşte şi dă energie

De Libertatea pentru femei pe 16 august 2012

Bucură-te de un meniu sănătos cu multe legume şi fructe proaspete. Sunt esenţiale pentru o dietă bogată în fibre, vitamine şi minerale.
Consumă salate, soteuri de legume la cuptor, carne slabă de pui sau de peşte. E o alimentaţie care te menţine în formă, fără să te înfometeze, te încarcă cu energie pozitivă şi favorizează obţinerea unui tonus excelent.

LUNI

Mic dejun: 200 ml lapte semidegresat (1,5% grăsime), un ou fiert tare, o felie de pâine integrală, prăjită, cu o felie de caş.
Gustare: un măr.
Prânz: sote de legume gătite la cuptor sau la abur (mazăre, fasole păstăi, morcovi, ţelină, broccoli, porumb) cu orez fiert.
Gustare: un iaurt dietetic.
Cină: un cartof (mediu) copt, cu salată (roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde) şi brânză
slabă de vaci.

MARŢI

Mic dejun: un bol cu cereale integrale şi lapte semidegresat.
Gustare: o portocală.
Prânz: piept de pui la grătar sau fiert, o salată de legume (salată verde, spanac, ţelină, sfeclă, roşii, castraveţi, ceapă verde , ridichi etc.).
Gustare: un ceai de slăbit.
Cină: un cartof (mediu) fiert, cu salată (roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde) şi o felie de caş.

MIERCURI

Mic dejun: 200 ml lapte semidegresat (1,5% grăsime), un ou fiert tare, o felie de pâine integrală, prăjită, cu o felie de caş.
Gustare: un kiwi.
Prânz: legume gătite la cuptor cu peşte
slab la grătar sau înnăbuşit.
Gustare: un iaurt dietetic cu un fruct.
Cină: ciuperci la grătar cu salată (roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde) şi
condimente (busuioc, rozmarin etc.).

JOI

Mic dejun: un bol de cereale integrale
cu lapte semidegresat.
Gustare: o banană.
Prânz: soté de legume (mazăre, fasole păstăi, morcovi, ţelină, broccoli, porumb) cu orez fiert.
Gustare: un ceai de slăbit.
Cină: paste integrale cu o salată (roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde).

VINERI

Mic dejun: 200 ml lapte semidegresat (1,5% grăsime), o felie de pâine integrală, prăjită, o linguriţă de miere.
Gustare: un măr.
Prânz: legume gătite la cuptor cu peşte fiert sau la grătar.
Gustare: un iaurt dietetic.
Cină: un cartof (mediu) copt, cu salată de sezon (roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde) şi brânză slabă de vaci.

SÂMBĂTĂ

Mic dejun: un bol de cereale integrale cu lapte semidegresat.
Gustare: o portocală.
Prânz: ciuperci la cuptor cu orez fiert.
Gustare: un iaurt dietetic cu un fruct.
Cină: un cartof (mediu) fiert, cu o salată (roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde) şi 100 g caş.

DUMINICĂ

Mic dejun: 200 ml lapte semidegresat (1,5% grăsime), un ou fiert tare, o felie de pâine integrală, prăjită, cu o felie de caş.
Gustare: un kiwi.
Prânz: legume gătite la cuptor cu peşte fiert sau preparat la grătar.
Gustare: un ceai de slăbit.
Cină: paste integrale cu o salată de sezon (roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde).

ATENŢIE!

– Nu folosi ulei în salată!
– Ai liber la condimente şi oţet de mere!
– Nu mânca după ora 8 seara!
– Nu consuma alcool şi băuturi carbogazoase!

ŞTIAI CĂ…

…între orele 7 şi 9 dimineaţa este intervalul ideal pentru prima masă a zilei, pentru că are loc absorbţia substanţelor nutritive în intestinul subţire?
…somnul arde calorii şi te menţine frumoasă? Este foarte important să te odihneşti 8 ore pe noapte. În timpul somnului, după miezul nopţii, ficatul îşi începe procesul de detoxifiere. După ora 2 dimineaţa, are loc detoxifierea plămânilor, iar în jurul orei 5, detoxifierea colonului.
Foto: Thinkstock

Șerban Copoț, mesaj după decesul tatălui: „Prețuiți-vă părinții cât îi aveți aproape”

Șerban Copoț, mesaj după decesul tatălui: „Prețuiți-vă părinții cât îi aveți aproape”