Despre pseudovedete, cu Malvina şi Dan

De Cristina Popa pe 18 noiembrie 2009

Pseudovedetele au succes doar în România? Există un vinovat pentru apariţia lor? Iată câteva întrebări la care Malvina Cervenschi şi Dan Negru au încercat să găsească un răspuns.
În ultimii ani România se confrunta cu un fenomen alarmant si îngrijorator: aparitia constanta a unui nou val de nonvalori, cu pretentii si statut de… vedeta. Cu sau fara studii sau talent, în de azi, toata lumea canta si danseaza, toata lumea modereaza emisiuni tv, scrie carti, joaca în telenovele si neaparat apare la rubrica de monden a unei reviste glossy.

Pâna la urma, conteaza doar cum si cât arati, respectiv cât de mare e contul celui pe care îl însotesti.

Calitati fizice primite de la natura sau perfect ajustate de mâna unui chirurg estetician, o armata de stilisti si pr-isi gata sa creeze un nume nou în show-biz-ul autohton, si pentru cele mai curajoase, un scandal de efect prin care sa te faci remarcata, par cele mai viabile sabloane pentru a obtine statutul de „vedeta” în România.

Pseudovedetele au succes numai în România sau crezi ca fiecare tara are specimenele ei?

Malvina N-am inventat nimic nici la capitolul pseudovedete. Si altii le au pe ale lor si au succes si acolo.
Dan Negru Am vazut in Spania sau Italia multe personaje sezoniere, care straluceau 3-4 luni pana publicul se plictisea.
 
Care este diferenta dintre o persoana publica, o vedeta si o pseudovedeta?
Malvina O persoana publica este aceea cu o expunere media consistenta, datorita pozitiei sale, o pozitie castigata de cele mai multe ori pe merite personale. O vedeta suporta aceeasi definitie, dar evolueaza preponderent in medii artistice. O pseudovedeta are de asemenea o expunere media consistenta, dar compenseaza lipsa unor merite personale cu mult zgomot.
Dan Negru Sinatra spunea ca vedeta este cel care lupta din greu sa fie cunoscut apoi poarta ochelari de soare sa nu fie recunoscut. Cred ca e cea mai buna definitie.
 
Care sunt modalitatile prin care te poti face remarcat in Romania?
Malvina Eu prefer munca sustinuta. Dar nu e neaparat o solutie universala. In alta ordine de idei, te poti freca la ochi, iar daca faci parte din categoria „interes general” ziua urmatoare va aparea pe prima pagina in toata presa … Asadar nu e nevoie de un mare gest pentru a atrage atentia.
Dan Negru De remarcat e usor, de rezistat e foarte greu. In televiziune am cunoscut multi prezentatori care au rezistat cateva sezoane sau un format si apoi au disparut.
 
Care este diferenta dintre vedetele din afara si cele autohtone?
Malvina Vreo cinci zerouri in coada contului din banca.
Dan Negru Marea diferanta o face portofelul. In rest sunt la fel de carismatici sau de plictisitori…
 
Cine este vinovat de invazia de pseudovedete din ultima perioda? Televiziunea, mass media autohtone sau publicul din Romania?
Malvina Daca nu ar exista un public suficient de numeros care sa guste genul, sunt sigura ca n-ar exista nici pseudovedetele. Dar acest public exista peste tot in lume, intr-o masura mai mica sau mai mare.
Dan Negru Criza financiara. Ca sa inviti o vedeta puternica intr-un show ai nevoie de bani.
 
Ce „ingrediente” sunt necesare pentru a transforma un ilustru necunoscut intr-o prezenta constanta in emisiunile tv si in paginile revistelor mondene?
Malvina O persoana care poate vorbi ore in sir, eventual intr-un mod ostentativ si fara sa spuna nimic. E si asta o arta, pe care n-o stapaneste multa lume..totusi la noi se aplica des reteta: Te dezbraci cat mai mult, atat la propriu, cat si la figurat.
Dan Negru Americanii au o adevarata grila star-quality. Sunt multe secrete, fizionomia fetei spre pilda, o fata ovala are sanse minime sa „treaca” ecranul . Sunt multe probe gen „patul lui procust” pana sa ajungi sa-ti dovedesti carisma.
 
Ce ar trebui schimbat pentru a diminua/eradica „pepiniera” de nonvalori din Romania?
Malvina Am putea sa ne alaturam cu totii Miscaaii de Rezistenta a Jurnalului National. Sa ne unim fortele, sa incercam sa nu mai fim indiferenti si sa starpim cumva pepiniera de nonvalori. Cred ca de noi depinde. Si fiecare poate gasi propria-i modalitate prin care sa faca acest lucru.
Dan Negru Nimic, doar publicul e cel care poate sanctiona nonvaloarea.
Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"