DESERT: Prăjitură cu ciocolată

De Libertatea pentru femei pe 28 octombrie 2012

Nimic nu se compară cu o prăjitură cu ciocolată la desert. Oricât de delicios ar fi un preparat după o reţetă simplă, nu o să poată învinge o prăjitură cu ciocolată şi nucă de cocos niciodată. Cel mai bine este să cedaţi tentaţiei şi să urmaţi reţeta noastră.
► Ingrediente
► 6 ouă
► 175 g unt
► 275 g zahăr pudră
► un plic zahăr vanilat
► 4 linguri frişcă lichidă
► un praf sare
► 275 g făină
Pentru glazură:
► 400 g ciocolată cu lapte
► 100 ml frişcă naturală lichidă
► nucă de cocos pentru ornat

► Preparare:
1. Se freacă untul cu zahărul, cu zahărul vanilat şi cu un praf de sare. Se adaugă ouăle, unul câte unul, şi frişca lichidă.
2. Spre final, se pune făina cernută şi se încorporează uşor să nu se lase. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptor.
3. Între timp, se topeşte ciocolata, la bain-marie, într-un bol, împreună cu frişca lichidă.
4. După ce s-a topit, se dă deoparte să se răcorească. După ce s-a copt blatul, se toarnă ciocolata şi se serveşte pudrată cu fulgi de cocos.

Motivul bizar pentru care regina Elisabeta a II-a mănâncă banane cu furculița

Motivul bizar pentru care regina Elisabeta a II-a mănâncă banane cu furculița