DESERT DE POST: Tartă de ciocolată cu pere

De Diana Zagrean pe

Iată un desert de-a dreptul decadent, care te face să ţii post mai des, chiar dacă nu eşti foarte religios din fire. Nu numai că este vorba de o reţetă de prăjitură cu ciocolată, dar conţine şi pere aromate şi zemoase. Să tot fie Postul Crăciunului.
Ingrediente:
3-4 pere mari
1 ceaşcă gem de fructe (mere, pere)
1 ceaşcă de zahăr
1/2 ceaşcă de ulei
1/2 ceaşcă de cacao
1 linguriţă scorţişoară
3 ceşti făină
1 linguriţă esenţă vanilie
1 plic de praf de copt
coaja de la o portocală
1 lingură zeamă de lămâie
1 praf de sare
zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Amestecaţi gemul de fructe cu o cană de apă caldă într-un vas mare. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi bine, până la topirea integrală.
Încingeţi cuptorul la 160 de grade (mediu, treapta 2).
Ungeţi o formă de tort sau o cratiţă cu ulei şi tapetaţi cu făină.
Curăţaţi perele şi tăiaţi în câte 4 bucăţi, apoi aşezaţi în formă de rozetă, circular în vas.
Adăugaţi la siropul făcut mai devreme cacao, praful de copt, zeama de lămâie, coaja de portocală, scorţişoara, esenţa de vanilie şi sarea. Încorporaţi încet şi treptat făina.
Turnaţi aluatul pentru blat peste pere şi daţi la cuptor circa o oră. Testaţi cu o scobitoare după 45 de minute.
Scoateţi tarta cu ciocolată şi pere de post din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească. Pudraţi cu zahăr vanilat şi serviţi la cafea sau ceai.
Poftă bună!
 

Prince și Paris nu sunt copiii biologici ai lui Michael Jackson

Prince și Paris nu sunt copiii biologici ai lui Michael Jackson