Desert crocant cu mere

De Flavia Jurca pe 02 decembrie 2009

Ce gătim dulce în timpul postului? Iată o întrebare căreia cu greu îi poţi găsi un răspuns care satisface şi cele mai exigente gusturi. Noi îţi propunem o reţetă cu care nu vei da greş.

Crocantă la suprafaţă şi cremoasă în miez, această delicatesă cu mere te va duce într-o călătorie aromată în copilărie.

Ingrediente pentru 9 porţii:

3 mere de dimensiuni mari, fără cotor şi tăiate felii subţiri
1 linguriţă scorţişoară
2 linguri de zahăr
2 linguri de făină

Toppingul crocant:

1 cană cereale fitness integrale
1 plic de zahăr vanilat
1/2 linguriţă de scorţişoară
1/4 cană de zahăr brun
2 linguri de margarină

Preparare:

Amestecă primele 4 ingrediente într-un bol mare şi repartizează-le în castronele termorezistente. Asigură-te că rezistă la cuptor!

În alt bol, amestecă ingredientele pentru topping şi presară amestecul peste mere, în castronele.

Coace timp de 30 de minute la foc mediu, până când toppingul devine crocant şi s-a rumenit puţin.

Îl poţi consuma cu vin fiert.

Calorii per porţie:
132
Timp de preparare: 45 de minute
Buget aproximativ
: 12 lei.

foto: Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"