Dependenţa de sex şi implicaţiile ei

De Stela Moisescu pe 04 noiembrie 2009

Câţi dintre bărbaţi sunt într-adevăr dependenţi de sex? Anumite informaţii despre dependenţa sexuală te ajută să-i descoperi pe acei bărbaţi cărora le plac doar moravurile uşoare.

Te-a înşelat şi spune că nu s-a putut abţine pentru că are anumite „nevoi” ce trebuie satisfăcute. Câte dintre noi n-am auzit măcar o dată această scuză? Ei bine, află că oricine se poate abţine, chiar şi un dependent de sex.

Potrivit psihoterapeutului Thaddeus Birchard, dependenţii de sex sunt capabili să fie fideli. Un om care are într-adevăr o dependenţă, dar îşi iubeşte partenera, poate ţine piept bolii doar prin masturbare, fantezii sau raporturi sexuale cu iubita sa.

Nu infidelitatea este problema unui depedent de sex, ci faptul că această boală îl face să nu se mai bucure de actul sexual. În condiţiile în care rămâne fidel partenerei lui, sexul cu ea va fi unul depersonalizat, unul în care contează doar activitatea în sine, nu persoana.

Potrivit psihologului Carnes, bărbatul dependent vede partida de sex ca pe un mijloc prin care atinge un scop şi nu ca pe scopul în sine. Pentru el sexul este o modalitate de a-şi vindeca suferinţa sau de a evita stări de anxietate.

Un dependent are gânduri sexuale pe care nu şi le poate controla, iar acest lucru îi afectează nu doar relaţia de cuplu, ci viaţa în general.

Potrivit allpsych.com, dependenţii nu conştientizează faptul că privesc sexul ca pe un mijloc de alinare al unei suferinţe şi nu înţeleg de ce au atâtea gânduri legate de sex.

Marea diferenţă dintre un bărbat fustangiu şi unul care este dependent constă în atitudinea lor după actul sexual. În timp ce primul este satisfăcut sexual şi spune că „are nevoi ce trebuie satisfăcute”, al doilea rămâne frustrat şi are mustrări de conştiinţă.

Bărbaţi sunt mai predispuşi decât femeile să dezvolte o dependenţă sexuală deoarece, genetic, ei au o mai mare dorinţă sexuală decât femeile. De aceea, cercetările din ultimul deceniu confirmă faptul că două treimi dintre persoanele cu dependenţe de sex sunt bărbaţi.

Foto: Shutterstock

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital