De ce ușile de la clădirile publice se deschid spre exterior și ușile de apartament se deschid spre interior

Ușa este o structură simplă, este doar o bucată de lemn cu balamale. Designul simplu o face ușor de construit, de instalat și reparat. Din fericire, o ușă poate fi și ușor de dezinstalat.

Dacă locuiești într-un apartament cu siguranță ți s-a întâmplat să ai nevoie să scoți ușa din balamale pentru a aduce în casă o piesă de mobilier ceva mai mare.

Te-ai gândit vreodată de ce ușile de apartament au balamalele pe interior și se deschid în interior? Motivul este unul simplu! Pentru a împiedica pătrunderea hoților. Dacă balamalele ar fi în exterior, oricine ar putea pătrunde în casă prin scoaterea balamalelor.

Clădirile publice, în schimb au uși cu balamale afară și care se deschid spre exterior. Motivul pentru care sunt așa este siguranța. În caz de urgență, în situații de evacuare a unei mase mari de oameni din cauza unui cutremur sau incendiu, ușile exterioare trebuie să se deschidă spre exterior pentru a facilita ieșirea.

Din același motiv, clădirile în care există un flux mare de persoane au uși de urgență fără clanțe, ci cu bare de panică, acele bare orizontale cu ajutorul cărora ușa se deschide repede și ușor.

În plus, ușile de la clădirile publice au balamale extrem de rezistente care nu se pot detașa foarte ușor.

Sursa foto 123rf

Citește și De ce să dormi cu o pernă între genunchi

Citește și De ce se îmbracă Brigitte Macron mereu în albastru

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: