De ce toate stewardesele poartă același tip de pantofi

Pantofii unei stewardese sunt o completare a ținutei și un simbol al feminității și eleganței. Însă, pe lânga asta, ei trebuie să respecte o serie de reguli.

Niciodată nu vom vedea o însoțitoare de zbor încălțată altfel decât cu niște pantofi negri, din piele simplă, cu toc gros, care să nu depășească cinci centimetri înălțime. În cazul lor, sunt interziși pantofii cu toc cui, din catifea, piele întoarsă sau lăcuită și care să aibă o altă culoare decât neagră. Cu alte cuvinte, pantofii unei stewardese trebuie să respecte stilul clasic.

Motivul pentru care toate însoțitoarele de zbor poartă același tip de pantofi este că respectă anumite norme de siguranță, astfel încât să nu pună în pericol propria siguranță și pe cea a pasagerilor.

În caz de urgență, tocurile înalte și subțiri ar putea fi periculoase. De exemplu, în timpul instrucțiunilor de pregătire a cabinei pentru o aterizare de urgență, atât pasagerii cât și însoțitoarele de bord trebuie să își dea jos pantofii cu toc pentru că pot răni pe altcineva în timpul aterizării.

În plus, în cazul unei evacuări pe toboganul de urgență, tocul cui poate perfora și chiar sparge toboganul. Astfel că, pentru stewardese, un astfel de model de pantofi este strict interzis.

Nu în ultimul rând, trebuie să ținem cont de faptul că însoțitoarele de zbor petrec multe ore în picioare, iar pantofii cu toc gros, de înălțime medie, sunt mai comozi decât o pereche de stilettos.

Citește și – De ce toate stewardesele poartă părul prins în coc

Citește și – De ce toate stewardesele țin mâinile la spate atunci când intâmpină pasagerii

Foto – 123rf

Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Modă

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: