De ce rămân femeile în relaţii nefericite

De Stela Moisescu pe 07 septembrie 2010

Adesea m-am întrebat în ce moment încetezi să faci compromisuri într-o relaţie şi începi să te compromiţi. Multe femei merg pe ideea că o relaţie necesită muncă…
… lucru care ori este extrem de trist, ori extrem de practic.

Vin şi mă întreb: este normală o anumită doză de suferinţă într-o relaţie, să depui efort pentru a îndrepta lucrurile, să laşi de la tine pentru a nu declanşa o problemă?

Ideea este tristă pentru că anulează orice speranţă de a găsi pe cineva cu care să rezonezi, cu care să faci echipă bună, în prezenţa căruia să poţi fi tu însăţi – o persoană alături de care fericirea se întâmplă pur şi simplu, fără depunerea unui efort. Mulţi consideră o astfel de speranţă naivă şi merg pe ideea că nu există doi oameni la fel, aşa că trebuie să faci în permanenţă ajustări de dragul relaţiei.

Poate că ambele variante trebuie luate în seamă. Trăgând linie, trebuie să simţi că ieşi pe plus, pentru a rămâne într-o relaţie. Indiferent cât de mari sunt minusurile, plusurile ar trebuie să cântărească mai greu. Doar aşa poţi spune că eşti fericită în relaţia de cuplu, şi spun asta cu indulgenţă. Totuşi, unele femei aleg să rămână în relaţia de cuplu chiar şi atunci când balanţa se înclină spre polul suferinţei tot mai mult.

Iată care sunt cele mai înşelătoare 3 motive pentru care femeile rămân în relaţii nefericite!

1. Nu ştii cine eşti fără el

Nu cred că frica de singurătate este cea care le ţine pe femei încorsetate în relaţii demult eşuate. Au o familie, au prieteni, au posibilitatea unei noi relaţii! Nu singurătatea este de vină. De vină este faptul că timp de luni sau ani de zile te raportezi instinctiv la partenerul de cuplu, atât în felul de fi, cât şi în modul în care acţionezi. Tocmai de aceea se şi spune că nicio relaţie nu seamănă una cu alta, pentru că tu eşti altă persoană din multe puncte de vedere, în funcţie de bărbatul cu care eşti cuplată.

În plan social, faţă de prieteni şi familie, te cataloghezi „Iubita lui X”, etichetă la care îţi este greu să renunţi. Încercarea de a redeveni femeia de dinainte ţi se pare imposibilă… pentru că este! Automat cel de lângă tine te-a schimbat, aşa cum o face orice experienţă de viaţă, şi îţi este frică să afli cum anume.

Citeşte continuarea pe următoarea pagină.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"