De ce nu își face efectul crema hidratantă sau ce trebuie să știi despre calitatea aerului din locuință

Aerul curat face bine și la frumusețe, nu doar la sănătate și se află pe lista factorilor care prelungesc tinerețea.

Într-un interviu pe care îl acorda în urmă cu câțiva ani, Liz Hurley (52), care este de multă vreme imaginea Estée Lauder, povestea că își face somnul de frumusețe cu fereastra mereu deschisă și că are întotdeauna grijă să mențină un nivel sănătos de umiditate în cameră. Pe lista recomandărilor adresate femeilor care își doresc o piele frumoasă, la orice vârstă, vedeta a mai adăugat cremele intens hidratante și cât mai mult timp petrecut afară, în natură.

De ce este atât de important aerul din locuință, pentru frumusețe? Mai întâi, trebuie să observăm că de fiecare dată când se vorbește despre factorii care determină îmbătrânirea prematură, alături de sedentarism, expunerea prelungită la soare, lipsa somnului și a nutrienților din alimentație, se află întotdeauna și aerul uscat. Dacă te numeri printre persoanele care consumă o cantitate suficientă de apă și care folosesc în mod constant o cremă hidratantă și, cu toate acestea, tenul tău este în continuare uscat, fără să poți identifica motivele, răspunsul pe care îl cauți se află, cel mai probabil, între pereții casei tale. Cea mai bună cremă devine ineficientă atunci când petreci mult timp într-un spațiu cu o calitate slabă a aerului.

Cum poți îmbunătăți calitatea aerului din locuință? Găsești mai jos 7 recomandări care îți vin în ajutor:

  1. Prima grijă: podelele și mocheta. Primul și cel mai simplu pas care te ajută să menții un aer curat în interiorul casei îl reprezintă curățarea temeinică a parchetului și a covoarelor, nu doar pentru că sunt suprafețe care acumulează o cantitate însemnată de praf, ci și pentru că aici le place să se ascundă acarienilor, responsabili de numeroase alergii.
  2. Controlează nivelul umidității din locuință, în special în living și în dormitor, unde petreci zilnic multe ore. Poți face acest lucru cu ajutorul unui umidificator, care te ajută să reduci nivelul de umiditate după o baie care răspândește aburi fierbinți în întreaga casă și să crești nivelul, atunci când aerul din încăpere este uscat. Unele umidificatoare oferă o veritabilă ședință de aromoterapie, pe când cele simple sunt foarte utile în camera bebelușului.
  3. Instalează cât mai multe plante în apartament. Avantajul este dublu: eşti în ton cu tendințele internaționale în materie de design interior, care propun o adevărată junglă urbană și creezi un mediu ambiant curat și sănătos. În 1989, NASA a realizat un studiu pe tema efectelor benefice pe care le au plantele asupra calității aerului din apartamente și a descoperit că cele mai eficiente în acest sens sunt crizantemele, crinul păcii (Spathiphyllum) și limba soacrei.
  4. Elimină sursele poluării din interiorul casei, începând cu produsele de menaj și vopselele cu o concentrație mare de compuși chimici, până la praf, fibre sintetice, spray-uri odorizante și fum de țigară.
  5. Înlocuiește lumânările din parafină cu cele realizate din ceară naturală, mult mai sigure pentru sănătate și folosește, în dormitor, o lampă autentică din sare de Himalaya, care purifică aerul din interior.
  6. Dacă locuiești la curte, verifică și repară acoperișul, fundația și subsolul, acestea fiind zonele unde gradul de umiditate poate depăși nivelul adecvat, ceea ce se traduce prin mucegai la interior și, evident, o calitate slabă a aerului din locuință.
  7. Verifică și curăță periodic filtrul aparatului de aer condiționat, care poate ascunde un număr mare de bacterii patogene și alergeni. Eviți astfel iritațiile, alergiile, dar și diverse probleme respiratorii grave.

Tu ce metode folosești pentru o mai bună hidratare?

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Frumuseţe
Vă recomandăm: