De ce nu ar trebui să sufli în lumânările de pe tort

Oamenii de știință au descoperit că sunt șanse foarte mari ca felia de tort pe care ai mâncat-o ultima oară la o petrecere de zi de naștere să fi fost contaminată cu microbi.

Cercetătorii de la Universitatea Clemson au realizat diverse studii despre siguranța alimentară și au confirmat că suflatul lumânărilor de pe tort crește numărul de bacterii de pe glazură. Șansele ca transferul de bacterii și alte microorganisme din sistemul respirator pe alimente crește cu 1400% dacă se suflă pe alimente.

Profesorul Paul Dawson de la Universitatea Clemson ne asigură că, deși tortul este contaminat, riscul de a ne îmbolnăvi este unul mic.

“Dacă ai mânca tort contaminat de 100.000 de ori, șansele de a te îmbolnăvi ar fi minime” – a declarat Dawson, dar a menționat că dacă observăm că sărbătoritul nu se află într-o stare prea bună de sănătate să evităm a mânca o felie de tort peste care a suflat.

Sursa foto 123rf

Citește și Cum au arătat torturile de nuntă ale vedetelor de la noi

Citește și Dieta Andrei Laslău: Tortul de ciocolată care nu îngrașă

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT!
"Cum să arăți superb vara asta":
14 pagini cu trucuri de la vedete și specialiști despre sport, diete și frumusețe

Vă recomandăm: