De ce ai fire de păr alb în zona intimă

Asemenea primul fir de păr de pe cap, primul fir de păr alb din zona intimă te ia prin surprindere. Poate la prima vedere o să te sperii, dar nu ai de ce. Firele de păr albe nu sunt, de cele mai multe ori, semne ale unor boli.

Care sunt cauzele apariției firelor de păr albe în zona intimă

Îmbătrânirea

Părul alb de pe scalp este un fenomen natural ce face face parte din procesul de îmbătrânire. Părul de pe tot corpul își pierde melanina (substanța ce să culoare părului) o dată cu trecerea timpului. La vârste avansate, apariția firelor albe în zona intimă este perfect normală. De obicei, primele fire de păr albe apar pe cap ca apoi să apară și pe restul corpului.

Vitiligo

Vitiligo este o afecțiune a pielii ce constă în pierderea culorii pielii pe anumite porțiuni ale pielii. Această boală poate afecta și zona intimă, inclusiv firele de păr.

Piedra

Piedra este o infecție fungică a firului de păr ce duce la acoperirea firului de păr cu o substanță albă. De cele mai multe ori această boală afectează tinerele ce locuiesc în zonele temperate sau tropicale, dar poate apărea și la vârste mai înaintate.

Păduchi pubieni

Acești paraziți provoacă mâncărimi și iritații ale pielii și pot face ca părul din zona intimă să pară mai albicios.

Sursa foto 123rf

Citește și Fire albe, mătreaţă? Vezi ce legătură are părul cu sănătatea ta!

Citește și Cum prevenim apariţia firelor albe de păr

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate
Vă recomandăm: