Femeia, o pasare phoenix!

De Unica.ro, pe

Nu ma laud ca sunt femeie, si nici nu o sa incerc sa aduc argumente cum ca noi femeile suntem mai cu mot decat barbatii. Doar am sa incerc sa exprim prin vorbe ce reprezinta acest cuvant pentru mine!

Am sa vorbesc cu mine, despre mine, prin mine…! Daca ar fi sa scriu o carte intreaga despre asta, probabil nu as putea sa ma limitez intr-un anumit numar de pagini! Ar trebui sa scriu pana nu as mai avea idei, pana mi-ar amortii mana de la atata scris, pana ce cuvintele nu ar mai fi capabile sa exprime complexitatea!

Teoretic vorbind, pot spune ca am fost femeie de cand m-am nascut, daca e sa ma refer din punct de vedere al genului! Corect, nu? Am facut primii pasi, am invatat sa vorbesc, am invatat sa ma joc, am ajuns la gradinta, la scoala etc! Se presupune ca asta a fost copilaria!

Apoi, am intrat in adolescenta! Vise, planuri de viitor, dezvoltarea personalitatii, anturaj, nevoie de libertate, sentimente noi si nebanuite etc si uite asa am ajuns la 18 ani! O da, sunt majora! Si acum am ajuns la 20! Dar parca ceva s-a intamplat in astia 2 ani, de la 18 pana la 20! Oare am devenit femeie?

Dar ce inseamna de fapt sa fii sau sa devii o femeie? Ne-a invatat oare cineva sa fim femei? Ptr mine femeia e ca o pasare poenix, mereu intr-o permanenta evolutie si transformare!” Femeie ” nu e un cuvant pe care il atribui unei persoane de sex femin dupa sau inainte de o anumita varsta! Cu toate astea, eu ma simt ” femeie „! Cu fiecare zi ce trece, aflu mai multe despre mine, despre lucrurile care ma fac fericita cu devarat, iubesc, zambesc, traiesc, scot in permaneta la iveala atat copilul din mine, adolesenta, scorpia, indragostita, visatoarea, realista, luptatoarea si vulnerabila din mine!

Ptr ca toate astea si mult mai multe la un loc constituie ” femeia „! Sunt constienta de repetitia care poate sa devina la un moment dat obositoare a cuvantului ” femeia „, de accea am sa incerc sa ma opresc aici, lasandu-va pe voi sa continuati! Pana atunci, nu uitati ca ” a fi femeie” e un lucru minunat si femeia din noi niciodata nu va inceta sa renasca din propria cenusa! Intr-un cuvant, de cate ori cadem, de atatea ori ne ridicam cu o forta de o mie de ori mai mare! Si asta pentru ca suntem femei si ptr ca nimeni nu se pune cu noi!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!