Curatenie pe acorduri de Vivaldi

De Unica.ro pe 18 ianuarie 2010

Electrolux va prezinta noul concept al aspiratorului Ultrasilencer – cel mai silentios aspirator din …

Electrolux va prezinta noul concept al aspiratorului Ultrasilencer – cel mai silentios aspirator din lume cu boxe si mp3 player incorporat.

Electrolux a creat un aspirator concept cu un suport pentru iPod si un set de boxe stereo. Similar aspiratorului Ultrasilencer, acest model produce atat de putin zgomot astfel incat o persoana se poate bucura de muzica atunci cand aspira in casa. Datorita statiei incorporate pentru iPod melodiile preferate sunt intotdeauna la indemana.

„Cu un nivel de zgomot de numai 68 decibeli, inginerii nostri au produs un aspirator-concept compatibil 100% cu muzica,” afirma Carmen Georgescu, Marketing Manager Electrolux Romania.

Rezultatul? „Ultrasilencer Amplified” cu o statie centrala pentru iPod, conectata la doua boxe montate pe partea frontala a aspiratorului.
Acesta este realizat in proportie de 55% din plastic reciclat, iar sursa de alimentare a iPodului este motorul eficient al Ultrasilencer Amplifified. Aspiratorul consuma cu 30% mai putina energie, avand insa o performanta de aspirare ca unul obisnuit.

Playlist-ul dedicat curateniei
Electrolux a initiat un studiu care a stat la baza crearii celui mai silentios aspirator din lume din care rezulta ca muzica clasica imbunatateste randamentul pe care il aveti atunci cand faceti curatenie si va reduce nivelul de stres.

Iata numai cateva rezultate din studiul initiat de Electrolux pentru a afla compatibilitatea dintre muzica si aspirare. Au fost investigate diferite stiluri de muzica: clasica, R&B, pop, rock si jazz.

  • Muzica clasica a avut cel mai bun rezultat in timpul testului. Respondentii au afirmat ca muzica de Mozart sau Vivaldi a transformat curatenia intr-o activitate placuta si eleganta. In plus, activitatea le-a conferit si o stare de bine, iar muzica clasica a crescut precizia curateniei.
  • Hip hop-ul lasa impresia ca aspirarea este o activitate usoara.
  • Pop-ul are un impact redus asupra consumatorului si performanta din timpul curateniei este redusa.
  • Rock-ul confera energie, pune inima in miscare si asigura o curatenie de calitate.
  • Jazz-ul incetineste miscarea persoanei si are un impact negativ asupra randamentului.
  • Dance-ul a determinat participantii sa se miste repede insa acestia si-au pierdut rapid concentrarea. Acest stil de muzica a avut cea mai slaba prestatie in timpul studiului.

In plus, Electrolux a creat un generator de playlist-uri pe care consumatorii il pot accesa atunci cand folosesc Ultrasilencer Amplified. Cantecele au fost selectate pe baza rezultatele studiului de compatibilitate.

Nevoia de liniste
Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii poluarea fonica este o problema care poate avea consecinte serioase asupra sanatatii, de la stres la infarct. Un studiu Electrolux releva ca anual 10 milioane de europeni se muta datorita poluarii fonice.

Sursa principala de zgomot o reprezinta vecinii, oamenii fiind in general mai atenti la zgomotul facut de altii decat de ei insisi Cauzele principale enumerate de respondenti au fost copiii care se joaca si muzica ascultata la maxim. 1 din 6 participanti la studiu afirma ca a fost deranjat de sunetul aspiratorului vecinilor.

De la concept la productie
Similar aspiratorului Ultrasilencer, editia Amplified produce un nivel de zgomot de numai 68 decibeli folosind tehnologia Silent Air. Tehnologia Silent Air optimizeaza fluxul aerului prin aspirator pentru a reduce zgomotul. Designul, izolatia si suspensia motorului joaca de asemenea un rol important in reducerea la minim a zgomotului. In plus, Ultrasilencer este ergonomic iar duza Aeropro transforma aspiratul intr-o activitate placuta si usoara.

„Desi conceptul Ultrasilencer Amplified este special nu avem in plan demararea producerii lui in masa,” continua Carmen Georgescu, „Insa in cazul in care 1.000.000 de persoane l-ar comanda pe site-ul nostru, productia ar incepe imediat.”

Pentru mai multe informatii vizitati www.electrolux.ro.

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani