Cum te descurci cu soacra…

De Corina Buhagiar pe 18 ianuarie 2010

Să te împrieteneşti cu soacra e unul dintre cele mai grele taskuri din viaţa de familie. Dar o dată cucerită, îţi asiguri o viaţă liniştită de familie…
Berbec: Soacrei Berbec nu-i place să te vadă stând. Ai grijă, când eşti în raza ei vizuală, să pari ocupată, rapidă şi eficientă. Chiar dacă te fardezi sau aranjezi florile în glastră, fă-o ca şi când eşti contracronometru.

Taur: E sensibilă la aspectul material. Dacă ai venit cu zestre, o să te iubească. Când o inviţi la masă ai grijă să fie foarte gustoasă, bogată şi din ingrediente de calitate. Nu-i trânti în farfurie o pizza de la congelator!  

Gemeni: Ţine-o de vorbă! Îi plac conversaţiile lungi şi amuzante. Fă-ţi un bagaj de povestioare conexe cu domeniile ei de interes, ca să nu te considere o mută neinteresantă.

Rac: La ea instinctele materne sunt foarte dezvoltate. Dacă reuşeşti să te privească ca şi pe copilul ei, o să te copleşească cu grija. Varinata nefericită este atunci când te priveste ca pe o ameninţare la adresa propriului ei fiu.

Leu: N-o să renunţe la statutul de „prima doamnă”, chiar dacă tu eşti acum stăpâna casei. Locuiţi separat şi când treci pe la ea oferă-i toată importanţa pe care şi-o doreşte. Sau, dacă nu, lasă-i măcar titlul de preşedinte onorific.

Fecioară: E sensibilă la aspectul curăţenie. Când îşi anunţă vizita ai grijă să arate casa ca o farmacie. De obicei e ipohondră, aşa că adu-i remedii naturiste. Şi lasă-i plăcerea să te ajute, din când în când, la gospodărie.

Balanţă: Întâi trebuie ca tu să nu te enervezi din cauza aerelor ei de tinerică cochetă. Şi la 70 de ani îşi va da tot cu ruj roz şi va flirta cu instalatorul. Altfel, e o scumpă, mai ales dacă îi faci cadou bijuterii sau cosmetice.

Scorpion: Cel mai important este să-i câştigi încrederea. Te va privi cu suspiciune şi s-ar putea chiar să te spioneze înainte să se convingă că eşti cea care zici că eşti. Aşa că n-o minţi, nici măcar minciuni nevinovate, şi priveşte-o direct în ochi.

Săgetător: E simplu s-o faci fericită. Când vrei să scapi de ea oferă-i o croazieră pe mare sau un bilet într-o staţiune. În rest, trebuie să-i tolerezi aerul atotştiutor şi să stăvileşti, încă de la bun început, tendinţa ei de a judeca totul la tine acasă.

Capricorn: De obicei este foarte discretă şi prea puţin dornică să se bage în treburile voastre. Cu toate acestea, nu trebuie să-i ignori influenţa. Îi plac nurorile ambiţioase şi de carieră, mai mult decât cele sentimentale, pupăcioase şi fără orizont profesional.

Vărsător: Te poate exaspera cu previziunile ei despre viitor, iar pentru o persoană atât de drăguţă este surprinzător de încăpăţânată. Avantajul e că nu-i foarte ataşată de fiul ei, fiindcă i-a acordat mereu libertatea să aleagă singur.

Peşti: O cucereşti uşor mai ales dacă îţi arăţi slăbiciunile, latura sensibilă sau ceva pentru care să te compătimească. Ea poate fi „mama universală”, aşa că te integrează rapind printre persoanele pe care şi-a propus să le „salveze”.

Foto: Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"