Cum să trăiești ca în palat, într-o garsonieră mică. Idei de amenajare

Pornim de la premisa că deja locuiești într-un spațiu mic și ești familiarizată cu provocările pe care le aduce decorarea unei astfel de locuințe. O garsonieră trebuie să ofere toate facilitățile unui apartament spațios, dar și suficient spațiu de mișcare pentru proprietar. Altfel, riscă să devină un loc în care este obositor să trăiești.

Din fericire, există câteva trucuri legate de renovarea și redecorarea unei garsoniere, care te vor ajuta să te simți ca într-un palat în micul spațiu pe care îl ai la dispoziție:

  1. Ia în considerare proporțiile

Mobila pe care o alegi trebuie să aibă dimensiunile ideale. Nu poți face rabat de la această regulă într-o garsonieră. O canapea foarte mare va ocupa tot spațiul, iar una prea mică va crea impresia unei locuințe în care locuiesc piticii Albei ca Zăpada. Găsești aici o gamă largă de modele din care poți alege, pentru toate gusturile și buzunarele, de cea mai bună calitate.

Alege două piese de mobilier mai mari: o bibliotecă și o canapea, de exemplu, în combinație cu altele mai mici – scaune, măsuțe de cafea sau taburete.

  1. Apelează la culori cât mai deschise

Culorile închise, mai ales în spații mici, îți vor da senzația că ești prinsă în chingi, într-o cușcă de doi pe doi. Unul dintre cele mai folosite trucuri de design este utilizarea culorilor cât mai deschise în locuințe nu foarte spațioase. Acest lucru va crea impresia unei încăperi mai mari decât în realitate. Folosește-le atât la zugrăvirea pereților cât și pentru mobilier și elementele de decor. Culorile neutre – precum bejul sau cremul – dar și tonuri deschise de albastru, verde sau gri sunt perfecte.

  1. Culorile de pe pereți, podele și tavan trebuie să fie complementare

Atunci când intri într-o încăpere, vei observa că privirea îți va trece de la podea, pe pereți, apoi spre tavan. Dacă cele trei elemente enumerate au culori contrastante, vor da impresia unui spațiu fracturat și mic.

Dacă aceste culori sunt complementare, garsoniera ta va părea mai spațioasă și cumva mai… „deschisă“.

  1. Asigură-te că ai și spațiu de mișcare

Odată aleasă mobila, aceasta trebuie aranjată în cameră astfel încât să lași suficient loc și pentru mișcare. Un truc folosit des de designeri este de a îndepărta canapeaua și scaunele de la perete, pentru a crea pasaje de trecere.

Foarte important: o bună parte din podea trebuie să fie lăsată vederii. Nu aglomera un spațiu deja limitat cu foarte multe piese de mobilier. Astfel camera va părea mult mai mare. Ale idei interesante de a aranja mobila într-un spațiu mic găsești aici.

  1. Ia în considerare și elementul lumină

Lumina este foarte importantă într-un spațiu mic. Dacă nu creezi suficiente surse de lumină, vei avea impresia că trăiești într-o peșteră. O garsonieră ar trebui iluminată din trei surse: ferestre, lămpi și spoturi, care să lărgească spațiul.

O oglindă imensă plasată strategic nu numai că va reflecta lumina, dar va crea și impresia unui spațiu mai mare.

Tu cum ți-ai decorat garsoniera sau o cameră mai mică?

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Recomandări shopping
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendinte in lifestyle 2018: nutritie, sport, design, si social media!

Vă recomandăm: