Cum să decorezi camera copiilor. 6 lucruri distractive și educative în același timp

De Unica.ro pe 07 martie 2018

Ce copil nu își dorește o cameră distractivă? Ca părinți, vrem să avem copii veseli și fericiți. Rolul ne cere însă și să fim foarte atenți la educația lor. Din fericire, vremurile s-au schimbat: distracția și educația nu mai trebuie să intre în conflict una cu cealaltă. Învățatul nu mai e acea activitate plictisitoare, pe care o făceai pentru școală. Din contră, copil tău poate învăța de mic cât de fascinantă e lumea care ne înconjoară. Iată cum poate fi stimulată curiozitatea nativă a copiilor cu aceste 6 idei pentru decorațiuni:

  1. Perete pe care poți scrie cu creta

Să recunoaștem: câte dintre noi nu am desenat pe pereți când eram mici? De fapt, toți copii adoră să facă asta. Aplică vopsea tabla de scris pe pereții camerei copilului și nu va trebui să îți faci griji în legătură cu momentele sale artistice. Atât timp cât îl aprovizionezi cu cretă colorată, copilul tău o va folosi în moduri inedite.

Pe lângă desenat, vopseaua care îți transformă pereții în table de scris îl poate ajuta pe copil și la învățat. Când se lovește la școală de ceva mai dificil de memorat, poate învăța mai ușor dacă scrie pe pereți, în special dacă o face într-un mod nonconformist. Această strategie îl poate ajuta la memorarea poeziilor, realizarea calculelor matematice și învățarea vocabularului unei limbi străine.

Peretele pe care poți scrie cu creta prezintă și o oportunitate: puteți desfășura o activitate plăcută împreună, dacă te simți creativă. Îl poți încuraja pe copilul tău să folosească peretele desenând cu cretă colorată câteva rame. Tentația să deseneze ceva în ele va fi prea mare ca să îi reziste.

  1. Tapet sau stickere educative

Pe unul dintre pereții camerei copilului tău, poți pune un tapet sau un sticker educativ. Important e să profiți de spațiu și să pui ceva cu multe detalii, de care nu se va plictisi repede. Un exemplu e harta lumii, fie politică sau geografică. Alte opțiuni ar fi sistemul solar (cu detalii despre fiecare planetă), tipuri de animale sau literele alfabetului.

Atmosfera din cameră va fi cu siguranță înveselită, iar copilul tău va acumula cunoștințe fără să facă efort. Pentru asta, trebuie să alegi un subiect care să îi suscite interesul. Așadar, când alegi stickerul sau tapetul, ia în considerate vârsta și interesele copilului tău.

  1. Glob pământesc de iluminat

O altă ocazie de a învăța geografia este un glob geografic cu o funcție suplimentară: se aprinde. Oferă o lumină difuză, perfectă pentru pregătirea copilului de culcare. Funcționând ca lampă de birou, globul e un element decorativ foarte de efect când este aprins. În plus, oferă o experiență mult mai plăcută de studiere a geografiei.

  1. Puzzle 2D sau 3D

Puzzle-urile sunt bune pentru copii: le dezvoltă competențele de rezolvare a problemelor, le ajută gândirea logică, le îmbunătățesc concentrarea și memoria și îi învață răbdarea, conform Parent Circle. Acestea pot fi folosite însă și în alt mod: pot ajuta la decorarea camerei copilului tău. Dacă copilului tău îi plac puzzle-urile, le poți lipi după ce copilul tău le-a terminat și le poți agăța pe perete.

Ca să fie mai educative, poți alege puzzle-uri cu operele care au marcat istoria artei sau cu animale în mediul lor natural. Cu scop decorativ pot fi folosite și puzzle-urile de tip 3D. Poți face un loc special, cum ar fi un raft sau o etajeră, unde acestea să fie expuse odată ce sunt terminate.

  1. Raftul jucăriilor educative

Camera copiilor poate arăta mult mai veselă dacă jucăriile sunt la vedere, dar aranjate ordonat. Poți instala un raft pe care să pui jucării care îi plac copilului tău. E important ca acesta să includă și jucării educative. Alege un raft care nu iese în evidență și care se potrivește cu aspectul camerei.

  1. Colecții de postere educative

Toate camerele de copii cu design captivant folosesc în mod creativ pereții. Poți crea aranjamente din postere educative, de diferite dimensiuni, grupate pe teme interesante pentru copilul tău. Ca subiecte, îți sugerăm: biologia, matematica, limba și literatura română și geografia. De exemplu, poți înrăma o colecție de postere despre tipuri de pești sau mamifere, iar într-o altă parte a camerei poți avea o colecție cu literele alfabetului sau personaje din romane.

Sursă foto: Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"