Cum să ai o căsnicie solidă – sfaturile soților care sunt împreună de 84 de ani

John and Ann Betar sunt căsătoriți de 84 de ani. John avea 21 de ani când a întâlnit-o pe Ann, o tânără frumoasă de 17 ani care era promisă unui bărbat cu 20 de ani mai mare ca ea.

Cei doi au fugit din Bridgeport, Connecticut – locul de baștină până la New York.

 

 

Acum John are 105 ani și Ann 101 ani. Au împreună 5 copii, 14 nepoți și 16 strănepoți. Acest cuplu căsătorit de peste 84 de ani este cecl mai longeviv cuplu din SUA.

Ann Betar a fost întrebată cum definește dragostea. Ea a răspuns că dragoste se definește “prin acțiuni, înțelegere, lucrurile mărunte. Trebuie să îți placă o persoană înainte să începi să o iubești.”

Sfaturi pentru tinerii căsătoriți

Ann crede că “dacă te deranjează ceva, nu încerca să-l schimbi. Lasă-l să fie așa cum e, dacă nu e ceva drastic.”

Doamna Betar a mai declarat că “o căsnicie nu e ceva așa minunat timp de 80 de ani. Înveți cu timpul să accepți felul de a fi al celuilalt. ” John a ținut să adauge că “noi ne ținem mereu de mână.”

Despre creștere copiilor

“Noi am luat lucrurile ca atare, cum au venit și suntem mulțumiți. Avem o familie minunată care ne sprijină” –  a declarat John.

Felul în care și-au crescut copiii a fost influențat de părinții lor. Nu au ținut niciodată ranchiună și majoritatea certurilor lor au fost despre mâncare. Iertarea a fost cea i-a ținut împreună.

Care este cel mai bun aspect al unei căsnicii

Cei doi au recunoscut că cel mai bun aspect al căsniciei lor a fost să-și vadă strănepoții adulți. Acum așteaptă să își vadă și străstrănepoții. Ann chiar a spus că îmbrățișările copiilor, ale nepoților, strănepoților le-au adăugat încă 10 – 15 ani de viață.

“Fiți mulțumiți cu ce aveți. Nu cheltuiți mai mult decât aveți. Respectați-vă” – sunt poruncile lui John pentru o căsnicie fericită. Ann crede că ei doi au fost binecuvântați cu o dragoste și înțelegere necondiționată.

Sursa foto 123rf

Citește și Ce nu trebuie să facă un cuplu pe Facebook

Citește și Cum rezolvăm conflictele în cuplu?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Relaţii
Vă recomandăm: