Cum obții primul job dacă n-ai experiență

De eJobs pe 17 iulie 2018
Ești încă student sau abia ai absolvit facultatea? Vine momentul în care trebuie să te angajezi și apare și dilema inevitabilă: cele mai multe job-uri cer experiență, pe care tu evident n-o ai. Însă, ce să vezi, experiența ți-o faci tot la job, dar cum să te angajezi dacă cele mai multe îți cer experiență? Și, uite-așa, intri într-un cerc vicios din care nu mai știi cum să ieși.

Bineînțeles, contează extrem de mult internship-urile și activitățile de voluntariat, însă nu ar trebui să te lași descurajat dacă nici aici nu scorezi bine. N-o zicem noi, o zic oameni cu experiență, care văd zi de zi zeci de CV-uri și țin interviuri cu toate categoriile de vârstă, inclusiv studenți și proaspăt absolvenți.

Am stat de vorbă cu Delia Sofonea, People Director la eMAG, unul dintre cei mai apreciați angajatori, pentru a afla ce așteptări au de la tine în momentul în care vii la interviu. Iar cuvintele ei sunt de-a dreptul încurajatoare dacă ești pe punctul de a obține primul job.

Primul job fără experiență? DA!

Delia e de părere că atâta timp cât arăți că îți dorești să obții un job și ești autentic, nu încerci să pari că ești altcineva, din start ești avantajat.

„Eu trebuie să mă adaptez, nu ei. Sfatul meu pentru tinerii din Generația Z ar fi să nu se schimbe. Pentru că ei o să înceapă să ceară ca lucrurile să se întâmple într-un anumit fel, pentru că așa își doresc ei, și, încetul cu încetul, cred că se vor schimba”.

Citește continuarea pe ejobs.ro

Melania Medeleanu a născut un băiețel

Melania Medeleanu a născut un băiețel