Cum obţii o mărire de salariu?

De Unica.ro pe 10 decembrie 2009

Acum, că a mai trecut din criză, crezi că meriţi un salariu mai mare? Iată cum să-ţi abordezi şeful, în funcţie de zodia lui.
Berbecul: Zi-i-o direct, faţă în faţă. Nu-i pierde timpul cu argumente, date, satatistici, că oricum n-o să te asculte.

 Taur:
Trebuie să ai răbdare şi să lucrezi la această chestiune la fel ca şi picătura care sapă în stâncă. Să nu crezi că e inutil. La el, efectele sunt cumulative.

Gemeni: Cel mai bun moment este după un succes notabil pe care îl obţii. Profită şi pune-i repede o hârtie de semnat sub nas.

Rac: Nu va fi uşor… Racul e destul de suspicios şi de zgărcit. Cu greu poate fi convis că meriţi mai mulţi bani decât ţi-a dat deja.

Leu: Singura regulă este să-l prinzi în toane bune. Adaugă câteva linguşiri, asigură-l de respectul pe care i-l porţi si mărirea e ca şi a ta.

Fecioară: Nu va privi cu ochi buni cererea ta. El însuşi se mulţumeşte cu un salariu mic, şi doar e şef! De ce ţi-ar oferi ţie mai mult? Sugerează-i aceasta doar după ce ai rămas peste program, numai tu şi el, cel puţin o lună.

Balanţă: Ţi-ar da… dar cu ceilalţi ce face? Spiritul de dreptate îl împiedcă să te favorizeze în detrimentul colegilor tăi. Trebuie să ai răbdare până va avea să vă mărească la toţi.

Scorpion: El ştie deja ce vrei, înainte ca tu să fi apucat să deschizi gura. Aşa că nu te învârti în jurul cozii. Succesul e direct proporţional cu câtă încredere are în tine.

Săgetător: Dacă reuşeşti să-l prinzi, între două drumuri, e mare lucru. Săgetătorul e generos, dar nu te mulţumi cu promisiunea verbală. Asigură-te că e oficial.

Capricorn: El ţi-a evaluat şi analizat munca mai bine decât îţi închipui. Ştie exact câţi bani faci, aşa că nu fă cererea decât dacă ai argumente serioase în favoarea ta.

Vărsător: Mai zgârcit decât ai fi crezut despre el. Chiar dacă vă bateţi pe burtă la o bere, când vine vorba de bani, preferă să investească în dezvoltare, decât în oameni.

Peşti: Cel mai simplu, trezeşte-i compasiunea. Ai o rudă bolnavă, al cincilea copil sau un bărbat alcoolic? Îţi măreşte salariul fără să clipească. Dacă nu… se mai gândeşte.

Foto: Shutterstock

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani