Cum îți detoxifici părul

De Consuela Stratulat pe 11 octombrie 2015
Așa cum trebuie să îți cureți organismul de toxine, și părul are nevoie de o cură de purificare. Vezi cât de ușor este să o faci.

Poate nu îți dai seama, dar șamponul și balsamul pe care îl aplici zilnic pe păr nu sunt tocmai inofensive, potrivit theheartysoul.com. Dacă te uiți pe etichetă, vei vedea că aceste produse conțin multe substanțe periculoase. Ingredientele din șampoin și balsam nu doar că îți înlătură uleiule naturale ale părului, dar îți pot pune sănătatea în pericol.
Dacă îți cureți părul de toxine, vei vedea că va rămâne mai strălucitor și mai sănătos decât după folosirea produselor din comerț. Uleiurile naturale nu se vor mai produse în exces și nu vei mai fi nevoită să îți speli zilnic podoaba capilară.

În prima săptămână, va fi mai greu pentru părul tău, pentru că trecerea de la un șampon din comerț la unul natural nu se face atât de ușor. Vei observa că va fi mai gras decât de obicei, dar după câteva zile, producția de uleiuri se va echilibra. Dacă reziști fără să folosești șampon, îți vei da seama că a meritat așteptarea.

Șamponul care îți detoxifică părul

Pentru a-ți detoxifica părul, trebuie să înlocuiești șamponul din comerț cu unul preparat de tine. Pentru a obține un produs natural, ai nevoie de :

  • ½ de cană de săpunul lichid din ulei de măsline
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță de vitamina E uleioasă

Combină toate ingredientele într-un recipient de șampon și agită-le bine.

Pentru a da părului stărlucire, prepară-ți și un balsam natural. Ai nevoie de:

  • O cană de apă distilată fierbinte
  • O linguriță de oțet
  • ¼ linguriță de ulei de jojoba

Adaugă toate ingredientele într-o sticlă goală de șampon sau balsam și amestecă-le bine. Dacă vrei, poți păstra soluția și într-un recipient cu spray. Ambele produse pot fi folosite cel mult două săptămâni.

Ce să faci ca să ai un păr sănătos

Dacă nu vrei să treci prin această detoxificare, poți încerca și alte metode care îți asigură un păr sănătos. În primul rând, spală-ți scalpul foarte bine. Începe procesul de curățare de la gât și mișcă-te spre centrul capului.

Evită să mai folosești uscătorul de păr, placa sau drotul. Îți usucă părul și îl fac fragil, ducând la ruperea lui.

Rămâi la culoarea naturală! Vopseaua de păr nu este deloc sănătoasă și ia din strălucirea părului.

Sursa foto: 123rf.

Ce a făcut Michelle Obama când o profesoară i-a spus că nu este suficient de bună pentru a fi admisă la Princeton

Ce a făcut Michelle Obama când o profesoară i-a spus că nu este suficient de bună pentru a fi admisă la Princeton