Cum să îţi aplici singură genele false

De Diana Sorescu pe 20 iulie 2010

Fie că ai genele prea scurte ori prea rare, fie că trebuie să iei parte la un eveniment high-class şi îţi doreşti un look sofisticat, genele false sunt accesoriul de make-up…

… ce poate face diferenţa.

Aşadar, şi tu poţi să ai gene de fluturaş în doar câteva minute. Urmează pas cu pas micul nostru ghid de beauty, iar apoi clipeşte languros!

Kit cu produsele necesare:

O pereche de gene false pe bandă (există şi varianta „fir cu fir” însă acest model este mult mai greu de aplicat de una singură, indicat este să apelezi la ajutorul unui profesionist)
Adeziv special de culoare închisă
Eyeliner negru
O forfecuţă şi o perie mică pentru gene
O scobitoare
O pensetă
Oglindă
Cleştişor pentru curbarea genelor
Beţişoare cu bumbac în capăt

Cum să îţi aplici singură genele false

Pasul 1

Demachiază-ţi bine de tot ochii cu o loţiune care să nu lase pleoapele uleioase, apoi picură puţin din adeziv pe o bucăţică de hârtie lucioasă. După câteva secunde, când lipiciul capătă o textură uşor vâscoasă, aplică-l la baza genelor false ajutându-te de o scobitoare.

Pasul 2

Uită-te în oglindă, susţine genele false cu penseta şi lipeşte-le cat mai aproape de linia naturală a genelor tale, de la colţul interior spre cel exterior. Apasă
gentil şi repetă procedeul şi la celălalt ochi.

Pasul 3

Pentru că îţi doreşti un look seducător, dar nu artificial, ajustează lungimea genelor în funcţie de forma ochiului tău. De preferat este să le laşi puţin mai scurte spre pliul ochiului şi mai lungi spre exterior. Efectul se accentuează! 

Pasul 4

Specialiştii în make up recomandă folosirea unui adeziv de culoare neagră pentru că astfel se estompează inestetica pauză dintre linia naturală a genelor şi banda extensiilor. Dacă însă nu ai la dispoziţie un lipici special şi eşti nevoită să foloseşti unul transparent, apelează la un mic artificiu: trasează o linie fină cu un eyeliner black. Efectul este cel scontat!

Pasul 5

  
Detaliile fac diferenţa dintre o pereche de gene false impecabil aplicate şi unele lipite stângaci, aşa că şterge micile imperfecţiuni cu ajutorul unui beţişor cu bumbac îmbibat în loţiune demachiantă. Aranjează-le cu o periuţă şi încearcă să le îmbini pentru un look natual. Ca şi touch de final curbează-le cu cleştişorul special. Genele arată perfect, nu mai e nevoie de mascara, iar tu străluceşti!

Foto: Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"