Culori de păr la modă în 2010

De Andra Pecingina pe 09 februarie 2010

Domnii preferă blondele?! Da, Marilyn Monroe este un exemplu perfect de seducătoare blondă, însă nuanţa nu se potriveşte tuturor trăsăturilor şi nici tuturor bugetelor!
În 2010 nu mai contează ce preferă domnii, pentru că avem două motive bune pentru ca tu să renunţi la şuviţele blonde: criza economică şi tendinţele în coafură indică o schimbare!

Sunt femei care nu pot renunţa la nuanţa lor de blond indiferent de numărul de bancuri cu blonde care se inventează zi de zi. Blond auriu, platinat sau cenuşiu, părul astfel colorat este o reflexie a personalităţii lor. Altele însă preferă să economisească bani şi timp încercând alte nuanţe, mai ales pentru că în 2010 se poartă mai mult părul închis la culoare.

Experţii susţin că în 2010, aspectul natural revine în tendinţe, iar culorile vor fi inspirate din natură: brun şi nuanţe închise de roşu. Nenumărate vedete au renunţat la blondul cu reflexe aurii pentru un castaniu închis sau chiar negru.

Nicole Richie a recurs la un castaniu închis cu reflexe arămii, Hayden Panettiere a devenit roşcată, iar Robin Wright Penn şi Jessica Alba au renunţat la blond încă din 2009.

Tudor Ianca, hairstylist la salonul Egoist ne spune mai multe despre nuanţele care vor fi la modă în 2010: „se poartă negru compus din castaniu, arămiu, nuanţe care au luciu şi intensitate şi chiar reflexe roşu-violet.”
Culori de păr la modă în 2010
Culoarea mierii alături de un blond cu reflexe aurii, cu care ne-a cucerit Jennifer Aniston încă din perioada „Friends”, sunt nuanţele preferate de către femei, ne mai spune stilistul.

Acum să analizăm costurile! O după-amiază petrecută la salon pentru tuns şi vopsit te poate costa între 200 şi 500 de lei. La Salonul Egoist o sesiune care include tuns şi vopsit blond poate ajunge până la 400 de lei noi, pe când aceeaşi sesiune pentru vopsit castaniu sau negru costă maxim 270 de lei.

Stilista Geta Marin ne mărturiseşte că nu a observat o astfel de tendinţă, dar clientele ei „preferă nuanţe de blond auriu, miere, blond mult mai închis faţă de cum obişnuiau” şi cele mai des căutate sunt nuanţele de roşu, arămiu şi negru.

În funcţie de nuanţa rădăcinii părului, acesta trebuie vopsit blond o dată la 3-4 săptămâni şi o şedinţă de tuns şi vopsit costa chiar şi 250 de lei. Sesiunea de vopsit brunet sau castaniu costă doar 160 de lei.

Criza economică nu poate fi ignorată şi în timp vei avea nevoie de banii pe care îi laşi la salonul de coafură. Bugetul tău sau al casei te va împinge către alte soluţii, cum este vopsitul acasă într-o nuanţă la modă şi uşor de întreţinut.

Câteva ponturi pentru atunci când te vopseşti acasă:

Este esenţial să nu te vopseşti singură acasă după un permanent sau o întindere cu placa. Aceste tehnici suprasolicită firul de păr şi rezultatul unei şedinţe de vopsit acasă va fi dezastruos.

Evită să îţi schimbi culoarea părul foarte des şi nu alege niciodată nuanţe mult mai închise sau mai deschise decât nuanţa ta naturală. Iar dacă eşti la prima vopsire acasă fă un test cu produsul cumpărat pe o şuviţă de păr înainte de a aplica întregul tub.

Nu încerca niciodată să te vopseşti singură într-o nuanţă dificilă, cum sunt blondul platinat şi negru intens şi asigură-te că podoaba ta capilară nu este deteriorată. Firul de păr distrus de diverse tehnici moderne de coafat nu poate susţine o culoare intensă.


Votează în sondajul de mai jos pentru a ne spune ce schimbare de look ai alege tu în 2010!

Vezi şi ce fel de accesorii de păr se vor purta în 2010!

Foto: Northfoto

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"