(P) Povestea unei rețete unice, care combină bucătăria românească și cea franceză

.

În căutarea de rețete noi, care să încânte gusturile oricui, de la copii la bunici, am poposit pe site-ul Vascar, o companie producătoare de conserve și preparate din carne, cu sediul în Vaslui. Condus de un Director General de numai 30 de ani, Vlad Ciuburciu, brandul cu o notorietate mare în regiunea Moldovei colaborează cu celebrul chef Horia Vîrlan. 

(P) Povestea unei rețete unice, care combină bucătăria românească și cea franceză

Inspirat de „la cuisine francaise”, dar și de preparatele noastre tradiționale, acesta a inventat câteva rețete unice, care nu se mai găsesc nicăieri în altă parte. În continuare, v-o prezentăm pe cea mai interesantă dintre ele, din punctul nostru de vedere.

Mușchi file țărănesc în sos fin de ciuperci de pădure și ierburi aromate, cu piure de cartofi și sote de praz

La fel ca Horia Vîrlan și echipa de la Vascar, considerăm că adevărata bogăție a unei mese o reprezintă oamenii din jurul ei, prin urmare vă prezentăm lista ingredientelor și modul de preparare pentru nu mai puțin de 8 porții.

Ingrediente

– 8 bucăți (de 250-300 de grame fiecare) de Mușchi file țărănesc de la Moldova în Bucate, brand dezvoltat de Vlad Ciuburciu (Vascar);

– 1,2 kilograme de ciuperci de pădure;

– o legătură de pătrunjel verde, tocat;

– 2 rădăcini de pătrunjel;

– o crenguță de salvie;

– o crenguță de rozmarin;

– 6 cartofi tăiați felii;

– 2 fire de praz mediu;

– 2 cepe mari;

– 2 morcovi mari;

– un cățel de usturoi;

– 2 căni de vin alb (preferabil sec);

– 2 căni de supă (preferabil de pasăre sau vită);

– 150 mililitri de ulei de floarea soarelui;

– o lingură de sare;

– 2 lingurițe de piper (preferabil negru);

– 2 linguri de unt.

Mod de preparare

  1. Se rumenesc fileurile de mușchi de la Vascar cu puțin ulei, după care se păstrează într-o tavă caldă;
  2. Între timp, zarzavaturile tocate se sotează câteva minute, până se rumenesc. Apoi, se adaugă ciupercile și usturoiul, iar la câteva minute vinul și supa;
  3. Sosul rezultat se fierbe puțin peste 10 minute, apoi se adaugă mușchiul de la Vascar și ierburile aromatice;
  4. Oala cu întreg preparatul se introduce în cuptorul încălzit la 160 de grade Celsius, pentru aproximativ o oră și jumătate;
  5. Dacă mușchiul este fraged, iar sosul a scăzut, se adaugă pătrunjelul tocat;
  6. Fâșiile de praz se frig și se amestecă într-un piure de cartofi;
  7. Bucățile de mușchi file vor fi așezate pe patul de piure de cartofi cu sote de praz, fiind acoperite cu sosul de ciuperci de pădure.

În final, pentru că nu știm ce să vă urăm exact, vom folosi ambele variante: Poftă bună și Bon appetit!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton