Croissante umplute cu ciocolată și cultură

De Sandra S. pe 23 mai 2014

Asemenea marilor artiști ai lumii, și noi, muritorii de rând, suntem atrași de atmosfera boemă, cosmopolită, a Parisului, care inspiră și care hrănește sufletul cu croissante umplute cu ciocolată și cultură de cea mai bună calitate. Se pare că Franța a găsit secretul frumuseții fără improvizații și a tinereții și prospețimii orașelor și parcurilor care renasc în fiecare primăvară.
Un circuit la Paris via Valea Loarei, Valea Senei şi o croazieră pe râul Sena este, fără îndoială unul exclusivist. Însă Franţa pe lângă faptul că este o adevărată epopee culturală, are un trecut inimaginabil de bogat, are monumente de o frumuseţe nemuritoare şi un prezent care ne cuprinde şi pe noi, în calitate de admiratori ai pământului făgăduinţei.
O atmosferă boemă
Sunt multe lucruri în lumea asta de care nu are haz să te bucuri de unul singur. La fel este şi Parisul. De aceea, un circuit care îţi va permite să cunoşti oameni aleşi şi locuri minunate este, fără doar şi poate, cea mai bună alegere. Pentru că dacă pleci de capul tău în vacanţă la Paris, vei plăti infinit mai mult şi nu vei fii în stare să te mai urneşti din magazinele inspititoare sau să te desparţi de forfota de pe Bulevardul Champs-Elysees.
Vizitează locurile superbe din Franţa
Însă dacă îţi doreşti să descoperi o ţară cum e Franţa este păcat să nu îţi oferi privilegiul de a-i cuprinde frumuseţea sa în toată splendoarea ei. Desigur, este păcat să nu baţi la uşile Palatului Versailles, să nu simţi parfumul inconfundabil al Grădinilor Luxembourg, să nu vezi Univeristatea Sorbona, Pantheonul, să nu faci câţiva paşi de samba în Cartierul Latin.
Trebuie să vezi Centrul Pompidou, Place Vendome, Opera, Place de la Concorde, Arcul de Triumf sau Turnul Eiffel şi să înveţi să pronunţi pe nas: ,,croissant”. Dar este aproape strigător la cer să te duci în Franţa şi să nu te bucuri de peisajele mirifice, străbătute de ape limpezi, un tărâm al artei şi al istoriei, presărat cu numeroase castele şi monumente, cum este Valea Loarei. Dacă i-ai cunoscut istoria şi ai mâncat destule croissante cât să îţi ajungă până la următoarea călătorie la Paris, trebuie să vizitezi şi ,,Grădina Franţei”, unde sunt prinse într-un şirag peste 25 de castele, palate renascentiste somptuoase, cetăţi, turnuri medievale, conace, fortăreţe, castele, ferme fortificate, biserici şi mânăstiri, catedrale şi citadele.
După ce Parisul şi-a etalat, mândru, aproape cu o tentă de infatuare, toate bogăţiile arhitecturale de o frumuseţe inegalabilă, desăvârşite de o măiestrie artistică fără cusur. După şi-a expus, cu atâta generozitate străzile senzuale şi rafinate, magazinele sofisticate, unele dintre cele cele mai scumpe din lume, fastul, eleganţa, opulenţa şi bogăţia de culori şi de gusturi, adevăratul romantism al Oraşului Luminii îl descoperi doar atunci când te încumeţi să porneşti într-o croazieră pe Sena. Restul este … visare.
Circuit 2014 Paris-Valea Loarei 7 zile cu avionul
Oferta circuit: de la 390 euro/persoană, transport cu avionul, 6 nopti de cazare la hoteluri de 2* si 3*, cu mic dejun, ghid din partea agentiei. Bonus excursia pe Valea Loirei si Valea Senei Fontainebleau, croaziera pe Sena, urcare in Turnul Montparnasse, tur Paris, transportul cu autocarul la Versailles si Defence. Detalii pe http://www.sejur-circuit.ro , call center 021.310.75.11

Lidia Buble, dezvăluiri din copilărie: "Mi se părea ceva anormal să adorm fără să iau bătaie"

Lidia Buble, dezvăluiri din copilărie: "Mi se părea ceva anormal să adorm fără să iau bătaie"