Îţi colorezi părul acasă? Vezi 3 reguli de aur

De Revista Unica pe 23 mai 2014

Sunt trei reguli de aur pe care trebuie să le respecţi când vine vorba de colorare acasă, indiferent de tipul de culoare folosit.
de Sorin Stratulat
1.    Nu te îndepărta mai mult de două tonuri  (spre închis sau spre deschis) faţă de culoarea naturală ( acest lucru îţi va permite o gamă de culori care să pară naturale şi nu se va vedea o creştere deranjantă a rădăcinii).
2.    Ţine cont de faptul că o culoare nu deschide altă culoare (adică, dacă acum eşti vopsită şaten-închis şi îţi doreşti să te vopseşti blondă, chiar dacă vei pune pe păr cel mai deschis blond, părul nu va reacţiona; pentru a deschide părul vopsit, singurele variante sunt decaparea sau decolorarea).
3.    Respectă timpii de acţionare şi nu vopsi tot părul de fiecare dată. Dacă foloseşti aceeaşi culoare, aplic-o la rădăcină şi doar în ultimele cinci minute pune produsul şi pe lungimi, pentru a reîmprospăta culoarea; altfel, vei obţine lungimi mai închise decât rădăcina, deoarece faci o suprasaturare cu pigment a firului de părî, şi optic va părea mai închis, chiar dacă foloseşti aceeaşi nuanţă de fiecare dată.
Citeşte mai multe sfaturi despre alegerea produselor de colorare, de la hair-stylist-ul Sorin Stratulat (Beauty District), în revista Unica de iunie!
Sursa foto: Shutterstock

Carol, fiul lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone, este la fel de talentat ca părinții săi

Carol, fiul lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone, este la fel de talentat ca părinții săi