Colea Răutu

Colea Răutu a fost un celebru actor român de teatru şi film. Pe numele real Nikolai Rutkovschi, s-a născut la 18 noiembrie 1912, în judeţul Bălţi (azi în republica Moldova).
A fost elev la Colegiul Regele Ferdinand din Chişinău, dar, cum singur recunoştea, nu i-a plăcut niciodată cartea. În schimb îi plăcea foarte mult fotbalul. A absolvit Academia de Arta Dramatică din Bucureşti.

În 1934 debutat la Teatrul de Revistă “Cărăbuş” condus de Constantin Tănase, unde a interpretat mai ales cuplete social-satirice. Tot acolo a cântat pentru prima oara faimosul şlagăr “Ţi-a ieşit coşaru-n drum”, pe versuri de Puiu Maximilian.

A jucat şi la Teatrul Naţional, iar între 1952 şi 1968 la Teatrul Giuleşti. A interpretat roluri în peste 70 de filme de lung metraj sau seriale de televiziune. “Desfăşurarea”, “Moara cu noroc”, “Mihai Viteazul”, “Nemuritorii” sau “Toate pânzele sus”.

Actorul a primit premiul ACIN pentru întreaga activitate în 1988 şi s-a numărat printre laureaţii Galei “Vârsta de Aur” din 2001. A murit în mai 2008 şi este înmormântat la cimitirul Bellu pe Aleea Actorilor cu onoruri militare.

foto: Mediafax

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Recomandări shopping
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Vedeta zilei

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendinte in lifestyle 2018: nutritie, sport, design, si social media!

Vă recomandăm: