Coafuri elaborate pentru petrecere

De Andra Pecingina pe 30 decembrie 2009

În sezonul Sărbătorilor de iarnă se vor purta o serie de coafuri elaborate cărora vedetele le dau o viaţă nouă. Iată câteva stiluri de a aranja părul şi cum le poţi realiza în doar câteva minute la tine acasă!
Coafura sofisticată a lui Marion Cotillard impune stilul „pompadour”, cu volum pentru partea din faţă şi şuviţele laterale scurte bine aranjate.

Cum se face: Părul trebuie să fie uscat şi aranjat drept folosind spumă. Începe să alegi o şuviţă mare în centru, de lăţimea frunţii tale căreia îi vei adăuga volum folosind un pieptene rar şi apoi o vei prinde cu un elastic.

 Şuviţele laterale trebuie bine întinse folosind spumă sau fixative şi apoi prinse la spate. Urmează să „eliberezi” prima şuviţă deasupra frunţii şi să îi dai din nou volum prin tapare.

Lauren Conrad a adoptat un look clasic al Hollywood-ului anilor ’40 pe care îl poţi recrea foarte uşor. Buclele lejer strânse la spate sunt un alt exemplu de coafură perfectă pentru petrecere.

Cum se face: Foloseşte mai întâi un gel sau o ceară pentru aranjarea părului cu bucle. Urmează să foloseşti ondulatorul pe şuviţe late pe care le vei aduna într-un coc jos, la baza gâtului.

 Trebuie să păstrezi volumul buclelor create şi să te asiguri că coafura are o formă de bob „fals”, creat prin prinderea părului la spate cu multe agrafe simple. La final fixativul este esenţial!

Coafura stilată a actriţei Veronica Lake  revine realizată într-un stil modern şi sexy. Actriţa Megan Fox adoptă look-ul glamour: părul cu bucle mari şi aranjat pe o parte.

Cum se face: Părul umed trebuie aranjat cu cărare pe o parte şi apoi vei aplica spumă pentru păr din abundenţă. Următorul pas va fi să foloseşti o perie rotundă pentru a usca părul şi să împarţi şuviţele pentru a fi aranjate cu un ondulator. Fiecare şuviţă trebuie rulată pe un ondulator mediu şi apoi lăsată să se fixeze la rece timp de zece minute.

Alexis Bledel a ales o coafură foarte elaborată, dar în acelaşi timp inocentă. Stilul de a împleti asimetric este totuşi la îndemâna ta, cu un minim efort.

Cum se face: Părul trebuie uscat şi îmbibat cu spumă sau ceară de păr, urmând ca tu să realizezi o cărare pe o parte. Împleteşte în stil spic şuviţă lată din partea mai plină a cărării, începând exact din dreptul frunţii.  Când ai terminat de împletit va trebui să foloseşti din nou peria pentru păr iar apoi să uneşti şuviţa împletită spic cu restul de păr liber într-un coc refinat la baza capului, în parte opusă.  Ultimul pas este spray-ul fixativ pentru a asigura rezistenţa coafurii şi eşti gata de petrecere!

 Diane Kruger a optat pentru un stil de coc răsucit pentru un eveniment monden şi a făcut furori completând ţinuta smart casual cu o coafură asimetrică.   

 Cum se face: Foloseşte uscătorul de păr şi peria rotundă pentru a crea bucle neuniforme în părul pieptănat cu cărare pe o parte.  Lasă părul să se usuce şi apoi periaza-l pentru a crea bucle cât mai naturale. Apoi strânge-l la baza gâtului şi răsuceşte-l într-un coc lejer pe care îl vei prinde apoi cu o agrafă mare cu ştrasuri, pentru un look retro.   

Cocul înalt accesorizat cu bentiţă este un stil care o flatează pe Katherine Heigl şi pe care îl poţi purta la petrecerea de Crăciun a firmei dar şi într-o seară la dans cu prietenii.   

 Cum se face: Părul trebuie doar pieptănat pe spate şi prins într-o coadă de cal înaltă. Urmează să alegi şuviţe din coadă deja strânsă şi să le fixezi lejer în jurul bazei cu agrafe minuscule, astfel încât cocul să aibă volum la sfârşit.  Foloseşte un spray pentru volum şi unul pentru fixare. Ultimul pas este aplicarea unei unei bentiţe de păr duble, prinsă cu elastic la spate.  

Cocul pe o parte cu accesorii de păr este o altă coafură ideală pentru o ocazie specială.  Eva Mendes adoră accesoriile de păr şi le adopta pentru coafuri înalte şi rafinate şi ne demonstrează că o piesă specială cu pene sau ştrasuri adaugă şarm oricărei coafuri. Atunci când alegi un accesoriu de păr trebuie să păstrezi o coafură simplă.   

 Cum se face: Usucă părul cu foehn-ul şi o perie rotundă pentru a crea bucle lejere, aranjează părul cu cărare pe o parte a capului şi strânge-l la spate într-un coc la bază gâtului. Apoi aplică accesoriul pe partea în care părul este mai bine strâns, aşa cum vezi la Eva Mendes.

Cocul jos cu breton drept  a fost alegerea Christinei Ricci şi nu putem să nu observăm cât de modern şi elegant este acest look.   

 Cum se face:
Pentru a crea o astfel de coafură strânge părul într-o coadă de câl la bază gâtului, apoi răsuceşte-l în jurul sau şi fixat cu agrafe mici.  Fixativul este important pentru a păstra bretonul într-o formă perfectă.  

 Eva Longoria a ales pentru un eveniment monden cocul „French Twist” cu volum, o coafură extrem de simplă, pe care o poţi realiza acasă.   

 Cum se face: piaptănă părul cu o cărare pe o parte a capului cu o perie rotundă pentru a îi da volum şi apoi strânge-l la spate într-o coadă de cal la bază gâtului.  Coada urmează să fie îndoită şi prinsă cu o agrafă mare exact unde a fost prinsă prima dată. În cazul în care mai este nevoie foloseşte agrafe foarte mici pentru a fixa toate şuviţele.       

Vezi în galeria noastră foto imagini cu coafuri de petrecere!

Foto: Northfoto

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional