10 citate memorabile ale vedetelor în 2009

De Cristina Popa pe 11 ianuarie 2010

Dacă trăiai cu impresia că după „succesuri”, „almanahe” şi „care este”, în 2009 nu avem citate memorabile şi gafe pe măsură, află că te-ai înşelat. Din mass-media…
…  sau din politică, persoanele publice s-au făcut remarcate şi anul acesta, iar cea mai mare implicare au avut-o cele două Elene, Udrea şi Băsescu.

Emil Boc

„You know, aviara gripa…”

Aşa s-a făcut remarcat fostul şi actualul Premier al României încă de la începutul anului 2009, care la o întâlnire de la Palatul Victoria încerca să îi explice interlocutorului său, noul director general Nokia România, Risto Meskus, despre… gripa porcină.

Iulia Vântur

„Aici, la noi, la <>…”

Cu această introducere, în februarie 2009, coprezentatoarea emisiunii „Dansez pentru tine” a alimentat şi mai mult ironiile din presă, conform cărora ar râvni la statutul de „Zână” a Pro TV-ului.

Elena Băsescu

„Indiferent dacă va mai candida sau nu va mai candida (Traian Băsescu), eu voi ramâne în politică. Am de dus un mandat la capăt. Cei care până acum îşi puneau mintea cu un Băsescu, acum trebuie să şi-o pună cu doi. Şi unul cu mintea mai odihnită puţin.”

Cu toate că a încercat să  se folosească în avantajul familiei de zicala „nu te pune cu prostul, că are minte odihnită”, EBA iar a gafat-o, înţelesul exprimării sale fiind exact pe dos.

Marian Vanghelie

„Trebuie să vedem cum putem să rezolvăm o parte din problemele românilor şi nu cu asemenea formule de a spune ce trebuie să înveţe românii şi unde găsesc pe Gogăl… Goagăl… Gagăl… Google, aşa, unde găsim păpădia, unde găsim nu ştiu ce şi unde ne interesăm de Herodot.”

După ce a impus noi reguli de conjugare a verbului „a fi” şi a propus o nouă variantă de plural a cuvântului „almanah”, Vanghelie trece la capitolul „internet”, subcapitolul „motoare de căutare”, studiu de caz, „Google”.

Mihaela Rădulescu

„A început să consume din producţia locală de curve.” 

La câteva luni de la divorţul, civilizat, de omul de afaceri Elan Schwartzenberg şi în perioada în care acesta ieşea cu Anna Lesko, Mihaela Rădulescu a rupt tăcerea cu privire la stilul de viaţă al fostului soţ.

Elena Băsescu

„Ca şi independent nu am avut capacitatea să acopăr absolut toate oraşele, dar oraşele importante, ca şi Iaşiul, capitala culturală a Moldovei, Clujul, capitala culturală a Aradului….” le-a spus jurnaliştilor actualul Europarlamentar, Elena Băsescu.

Elena Udrea

„Nu, domnu’ Turcescu. Semăn cu doamna Udrea la voce?”

Acesta a fost răspunul pe care actualul Ministrul al Turismului şi Dezvoltării i l-a dat lui Robert Turcescu după ce, odată intrată în direct prin telefon în emisiunea pe care acesta o modera la un post de radio, a fost întrebată: „Sunteţi cumva doamna Udrea?”

Monica Columbeanu

„Dintre noi doi, tu eşti retardatul!”

Pe sistemul „lupu-şi schimă părul, dar năravu’ ba”, doamna de la Izvorani, face ce face şi iar  îşi dă în petic. Chiar şi în cadrul unei emisiuni de divertisment, „Dansez pentru tine”, Monica şi-a ieşit din fire şi s-a grăbit să-şi gratuleze partenerul de dans în faţa miilor de telespectatori.

Elena Udrea

„Noi suntem urmaşii lui Traian, ai lui Traian Băsescu!”

Asta le-a spus Elena Udrea sătenilor din comuna gălăţeană Cavadineşti, în cadrul unui eveniment electoral, imdiat după ce interpretul de muzică popular Gheorghe Turda a cântat melodia „Noi suntem români”.

Mircea Geoană

„Mihaela, dragostea mea…”

Convins că este noul şef de stat, aşa şi-a început discursul Mircea Geoană la finalul celei de-al doilea tur de scrutin la Preşedinţia României.

Foto: Arhivă Ringier

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"