Bomboane de ciocolată 112

De Flavia Jurca pe 07 decembrie 2009

Li se spune 112 fiindcă te salvează din situaţiile urgente, când ţi-e poftă de ceva bun şi dulce, dar nu vrei să te dedai exceselor. Au doar 103 calorii per bucată şi un…

… gust păcătos de bun şi intens, aşa cum ne imaginăm când vedem ciocolata curgând râuri-râuri de plăcere la TV. Le poţi prepara luni de cu seară, şi le poţi mânca pe parcursul săptămânii, după prânzul târziu luat când te întorci de la muncă.

Ingrediente pentru 48 de bucăţi

200 g ciocolată cu lapte
200 g ciocolată amăruie, tăiată cubuleţe
50 g unt topit
1,5 căni făină
1/3 cană cacao
1,5 linguriţe bicarbonat
1-2 lingură de sare
3-4 cană de zahăr brun
3  ouă mari
1,5 linguriţă vanilie

 
Preparare:

Topeşte cele două feluri de ciocolată împreună cu jumătate din unt.

Adaugă în compoziţie făina, cacaua, bicarbonatul şi zahărul.

Bate restul de unt împreună cu zahărul până când obţii o consistenţă nisipoasă.

Adaugă ouăle şi vanilia, apoi amestecă bine şi înglobează înaceastă compoziţie, compoziţia de ciocolată pregătită la început. Las-o la frigider timp de o oră.

Cu un cleşte pentru îngheţată, creează sfere din compoziţie, plasându-le într-o tavă în care ai pus mai întâi hărtie de copt.

Coace bomboanele câte 9-11 minute în cuptorul încins şi fii atentă să nu le arzi.

Lasă-le să se potolească 2 minute în tavă înainte să le desprinzi.

Le poţi depozita într-o cutie metalică sau într-o bombonieră.

Sugestie Unica.ro: Poţi îmbogăţi bomboanele îmbrăcându-le în două-trei tipuri de glazuri cu ciocolată (neagră şi albă) şi diverse arome.

Calorii per porţie (1 bomboană): 103
Timp de prepaprare: 1 h 30 minute
Buget aproximativ: 30 RON.

foto: Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"