Cinci metode prin care să îţi încarci bateriile

De Nicoleta Galeteanu pe 16 noiembrie 2009

Se întâmplă frecvent ca începutul de săptămână să ne sperie pe multe dintre noi, astfel că numai gândul că trebuie să „o luăm din nou de la capăt” ne lasă fără orice vlagă.
Prezentarea noului proiect la care am lucrat, şedinţa săptămânală de luni şi toate task-urile pe care trebuie să le ducem la bun-sfârşit conturează deja o săptămână istovitoare.

Pentru a reuşi să treci cu răbdare de „pragul psihologic” al zilei de luni este esenţial să te înarmezi cu calm, energie şi, nu în ultimul rând, să adopţi o gândire pozitivă.

Cum ne putem ajuta însă ca să începem săptămâna cu dreptul şi să rămânem proactive la serviciu? Noi am gasit câteva metode prin care ne putem încărca bateriile şi pe care ţi le impărtăşim şi ţie. Citeste-le şi, dacă te ajută, pune-le în aplicare!

Organizează-ţi agenda

Timpul costă bani. Este un adevăr pe care îl auzim adesea şi o realitate construită de oamenii de afaceri foarte solicitaţi. Dar până şi miturile pot fi dărâmate.
 
Organizarea eficientă a activităţii de la birou nu înseamnă doar respectarea unor atribuţii indispensabile pe care trebuie să le onorezi. O bună rânduială a task-urilor te ajută să foloseşti eficient timpul şi să eviţi să tratezi sarcinile în grabă. În consecinţă, vei şti să îţi canalizezi mai bine energia şi să fii mai proactivă.

Pentru a reuşi să îţi păstrezi gândurile în ordine, planifică propria agendă în care poţi să stabileşti o prioritate în rândul întâlnirilor de afaceri pe care le ai, precum şi telefonale sau mail-urile care nu mai suportă amânare. Acest lucru te va ajuta în primul rând pe tine şi va arăta partenerilor cu care colaborezi că respecţi relatia cu ei.

Încearcă o baie cu arome

Toată lumea s-a confruntat măcar o dată cu trezirea forţată în dimineţile mohorâte şi reci. Dacă îţi vine greu să sări din pat direct in jeanşi, poţi să îţi prelungeşti somnul sau măcar picotitul într-o baie cu plante aromate.

Poţi alege să foloseşti atât plante medicinale cu remedii naturiste, cum sunt cele reumatice, cât şi uleiuri aromate pentru relaxare şi revitalizare, cum sunt laptele sau sărurile de baie, uleiurile esenţiale sau bilele efervescente.

Începe dimineaţa în forţă

Ca să începi ziua în forţă, trebuie să fii în formă, iar pentru aceasta poţi să „dai o fugă” la sală de aerobic sau o tură de jogging în parc, dacă vremea îţi dă voie. Mişcarea aduce beneficii numeroase, atât pentru păstrarea unui tonus bun şi a sănătăţii, cât şi pentru obţinerea şi menţinerea unei forme fizice bune.

Audiobook-uri motivaţionale

Dacă drumul până la serviciu a devenit o rutină care iţi consumă timp preţios din zi, atunci încearcă sa îl folosesti util şi de ce nu (?) relaxant. Audiobook-urile sau cărţile vorbite cu tematici diferite – management şi leadership, psihologie sau comunicare – sunt o modalitate bună prin care poţi îmbina utilul cu plăcutul şi stimulează materia cenuşie, fiind o soluţie la îndemână pentru cei care nu mai au timp de lectură.

Cursuri de NLP

Workshop-urile de NLP – programare neuro-lingvistică – constau în cursuri şi tehnici de dezvoltare personală, care se desfaşoară sub formă unor traininguri interactive cu aplicabilitate practică. Seminariile NLP te pot ajuta să exersexi si să

îţi fixezi strategii, să creşti performanţa proprie şi a celorlalţi şi să depăşeşti blocajele profesionale. Participând la un curs de programare neuro-lingvistică poţi învăta să construieşti relaţii armonioase, să fixezi obiective importante, atât pentru tine cât şi pentru cei din jur şi, nu în ultimul rând, să începi ziua mai optimist.

Foto: Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"