Cinci filme de văzut în cinci zile

De Nicoleta Galeteanu pe 19 iulie 2010

Un film este mai mult decât un prilej de a lenevi două ore într-un fotoliu moale. Filmele bune au puterea să transmită idei puternice şi îţi redau cheful de viaţă pentru o zi de luni…
…doza de optimism care lipseşte marţi, sau pofta de râs pentru vineri.

Pentru că este un nou început de săptămână ne-am gândit să îţi recomandăm un film potrivit pentru fiecare zi de luni până vineri, cinci poveşti care te vor ajuta să te destinzi după serviciu şi să îţi încarci bateriile pentru a doua zi.

1. „În căutarea fericirii” – 2006

Pentru ziua de luni îţi propunem o lecţie de viaţă impresionantă, cu Will Smith în rolul principal.

Filmul lui Gabriele Muccino, regizor şi scenarist, nu este doar o poveste emoţionantă a unei familii sărace, ci şi o lecţie de supravieţuire, de curaj şi perseverenţă într-o altfel de Americă, în care visele se arată mult prea îndepărtate pentru a fi trăite.

„The Pursuit of Happyness” este o adevărată provocare atât pentru Will Smith, cu prestaţii comice şi în filme de acţiune în special, cât şi pentru Chris Gardner, personajul interpretat de acesta, care se luptă să îşi menţină familia pe linia de plutire şi să nu îşi dezamăgească propriul fiu.

Este o poveste profundă şi realistă, ce reuşeşte să transmită o doză de speranţă şi încredere în propriile forţe, dar şi convingerea că nu trebuie să cedezi niciodată prea devreme.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3 4 5

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"