Chuck Norris acuză companiile de medicamente că i-au otrăvit soția în timpul unui RMN

De Mădălina Manole pe 07 noiembrie 2017
Chuck Norris, celebrul actor american și expert în arte marțiale, a intentat proces mai multor companii de medicamente pe motiv că, în timpul unor investigații, i-ar fi “otrăvit” soția cu o substanță numită gadoliniu.

In urmă cu patru ani, sotia acestuia, Gena Norris, a trecut prin dureri cumplite, arsuri în tot corpul și probleme cu rinichii, crezând chiar că o să moară. Cuplul este convins că problemele sunt urmare a unei injecții care a fost administrată înainte de scanarea prin rezonanță magnetică (RMN) pe care Gena a făcut-o pentru a determina evoluția poliartritei reumatoide de care suferă.

Chuck Norris a renunțat la carieră

Injecția cu substanță de contrast a fost utilizată pentru a îmbunătăți claritatea RMN-ului, însă, în mod paradoxal, în cazul soției lui Chuck Norris acel colorant a conținut gadoliniu, un metal greu cu proprietăți magnetice, care este folosit inclusiv în România la analizele de tip RMN. Cuplul susține că injecțiile au produs efecte secundare dramatice și se tem că nu sunt singurii aflați în această situație. Din acest motiv cei doi au dat în judecată companiile de medicamente responsabile și cer daune materiale de peste 10 milioane de dolari. Actorul a renunțat în toată această perioadă la cariera sa și s-a dedicat în întregime îngrijirii soției.

Chuck Norris si Gena Norris

Pe de altă parte, se pare că autorităţile competente (MHRA-Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor de îngrijire) din SUA si UE nu au putut demonstra efectele negative produse de gadoliniu, cu toate că aprobă faptul că substanță poate rămâne în continuare în organism, dar în cantități mici. În anul 2014, cercetătorii japonezi au găsit depozite de gadoliniu în creierul unui pacient care a făcut aceleași injecții ca Gena.

 

Gena Norris: Se ruga să trăiesc și să-mi cresc copiii”

Problemele cuplului au început în anul 2013, după ce Gena a fost nevoită să facă 3 injecții cu gadoliniu în doar 8 zile: „La câteva ore după prima injecție am simțit că întregul meu corp arde. Inițial, arsura a fost pe zone izolate, dar apoi s-a răspândit. În câteva săptămâni am ajuns la spital, slăbisem aproape 7 kg și abia puteam înghiți. Mâncăm doar alimente pentru copii. Am stat la pat patru sau cinci luni și am avut nevoie de îngrijire medicală non-stop. Chuck a dormit lângă mine pe canapea și nu m-a lăsat deloc singură. Se ruga să trăiesc și să-mi cresc copiii.” – a povestit Gena Norris.

Chuck Norris si Gena Norris

In toată această perioadă, Gena a fost dusă de șase ori la urgențe acuzând dureri groaznice în tot corpul, tremurat, slăbiciune musculară și dificultăți de respirație, însă medicii erau rezervați în punerea unui diagnostic. În continuare, aceasta este nevoită să urmeze diferite tratamente, inclusiv un tratament pe bazăde celule stem.

Chuck Norris, în vârstă de 77 de ani, și soția să, Gena, în vârstă de 54 ani, locuiesc într-o fermă în Texas, alături de gemenii lor, Dakota și Danilee, de 16 ani.

Citește și – Cum arată Chuck Norris la 77 de ani

Citește și – Ce diferenţă! Îţi vine să crezi că aceste vedete au aceeaşi vârstă?

Sursă foto: Hepta

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară