Christian Lacroix fără haute couture

De Andra Pecingina pe 02 decembrie 2009

Administratorul financiar al brandului de modă Christian Lacroix a anunţat restructurarea companiei sale în lipsa unui alt plan pentru salvarea ei de la faliment.
Ultimele câteva luni au fost un calvar pentru designer francez aflat în căutare de sprijin financiar chiar şi în Emiratele Arabe Unite. În luna mai a acestui an Christian Lacroix a iniţiat procedura de insolvenţă din cauza unor pierderi de aproape 10 milioane de euro.

Grupul de firme Falic deţine majoritatea acţiunilor şi şi-a exprimat dorinţa de a reduce forţa de muncă de la 100 la doar 12 angajaţi astfel încât casa de modă nu va mai putea să îşi desfăşoare activitatea de houte couture şi retail.Curtea Comercială din Paris a aprobat pe 1 decembrie planul de restructurare al casei de modă.

Christian Lacroix declara că este „mut de furie” şi că va încerca să găsească o modalitate de a lupta pentru afacerea sa. „Se pare că nimeni nu este interesat de viitorul mărcii Lacroix într-o lumea atât de cinică, în care cuvântul modă nu are acelaşi înţeles ca pentru un om ca mine,” spune creatorul francez.

Foto: Hepta

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital