Cheesecake – cea mai fină prăjitură cu brânză

Cheesecake-ul, o prăjitură cu cremă fină de brânză, este o reţetă foarte veche. Se pare că primele mărturii ale acestei prăjituri datează din Grecia antică. Atunci când…
romanii au cucerit Grecia, secretul a căzut în mâinile lor. Romanii numeau această prăjitură “placenta” şi reţeta era similară cu cea a plăcintei cu brânză pe care o ştim cu toţii. Această “placenta” avea un aluat de patiserie, fin, care, uneori, o şi acoperea. Prăjitură se mai numea şi “libium” şi era oferită de romani zeilor lor, la templu.

De asemenea, cheesecake-uri mici au fost servite atleţilor în vremea primelor Jocuri Olimpice, din anul 776 înainte de Hristos, pe Insula Delos.

Dacă încă nu ai încercat această reţetă, ţi-am pregătit noi nişte sfaturi, pentru că cheesecake-ul tău să iasă absolut delicios.

Cheesecake

Ingrediente:

pentru crustă: 200 g biscuiţi digestivi (sau de ovăz), 50 ml unt topit
cremă: 450 g cremă de brânză, 200 ml. frişcă nebătuta, 200 g zahăr, trei ouă, esenţă de vanilie
 
Mod de preparare:

Biscuiţii se dau prin răzătoare, apoi se pun într-o formă rotundă de tartă şi se amestecă cu untul topit. Se presează pe margini, ca să arate că o crustă, apoi se coace la cuptor 10-15 minute, până se rumeneşte şi se lasă să se răcească.

Într-un castron, se amestecă brânză, la temperatură camerei, zahărul şi frişcă. Se adaugă ouăle, nul câte unul. Umplutura se pune în crustă şi se coace la foc mic-mediu 50 de minute. Se serveşte după ce a stat la frigider cel puţin 3 ore. Se poate orna cu fructe sau sirop de ciocolată.

Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Culinar
Vă recomandăm: