Cheesecake – cea mai fină prăjitură cu brânză

De Unica.ro pe 03 septembrie 2010

Cheesecake-ul, o prăjitură cu cremă fină de brânză, este o reţetă foarte veche. Se pare că primele mărturii ale acestei prăjituri datează din Grecia antică. Atunci când…
romanii au cucerit Grecia, secretul a căzut în mâinile lor. Romanii numeau această prăjitură „placenta” şi reţeta era similară cu cea a plăcintei cu brânză pe care o ştim cu toţii. Această „placenta” avea un aluat de patiserie, fin, care, uneori, o şi acoperea. Prăjitură se mai numea şi „libium” şi era oferită de romani zeilor lor, la templu.

De asemenea, cheesecake-uri mici au fost servite atleţilor în vremea primelor Jocuri Olimpice, din anul 776 înainte de Hristos, pe Insula Delos.

Dacă încă nu ai încercat această reţetă, ţi-am pregătit noi nişte sfaturi, pentru că cheesecake-ul tău să iasă absolut delicios.

Cheesecake

Ingrediente:

pentru crustă: 200 g biscuiţi digestivi (sau de ovăz), 50 ml unt topit
cremă: 450 g cremă de brânză, 200 ml. frişcă nebătuta, 200 g zahăr, trei ouă, esenţă de vanilie
 
Mod de preparare:

Biscuiţii se dau prin răzătoare, apoi se pun într-o formă rotundă de tartă şi se amestecă cu untul topit. Se presează pe margini, ca să arate că o crustă, apoi se coace la cuptor 10-15 minute, până se rumeneşte şi se lasă să se răcească.

Într-un castron, se amestecă brânză, la temperatură camerei, zahărul şi frişcă. Se adaugă ouăle, nul câte unul. Umplutura se pune în crustă şi se coace la foc mic-mediu 50 de minute. Se serveşte după ce a stat la frigider cel puţin 3 ore. Se poate orna cu fructe sau sirop de ciocolată.

Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro!

Cheesecake - cea mai fină prăjitură cu brânză
Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"