(P) Cele mai populare plaje din Thassos

De Unica.ro pe 10 aprilie 2018
La mai puțin de o oră de Kavala, se întinde Thassos, cea mai verde insulă grecească cu plaje aurii și golfuri de un verde smarald hipnotizant. În ciuda popularității sale, Thassos a reușit cumva să rămană autentică și să păstreze tradițiile puternic înrădăcinate, mai ales în satele de munte pitorești.

Paradis pentru români

Înconjurate de dealuri luxuriante și păduri de pini, plajele insulei Thassos sunt adevărate bijuterii compuse din nisip fin auriu sau mici pietricele albe din marmură, cu ape cristaline și numeroase bogății subacvatice.

Golden Beach este un colț de rai auriu cum rar ți-e dat să vezi, unde ai parte de relaxare și serenitate la malul Mării Egee la aproape 10 km distanță de capitala Thassos. Fâșia lungă de nisip este premiată cu ”Steag Albastru” pentru curățenie și serviciile excelente, fiind dotată cu paturi de soare, șezlonguri și umbrele din papură, beach baruri și taverne pescărești unde poți să iei masă.

Dacă cauți ceva la fel de exotic, dar mai puțin ”comercial” o variantă mult mai bună pentru tine este Marble Beach – o plajă compusă din pietricele perfect șlefuite de un alb sclipitor, provenite din cariera de marmură aflată în imediata apropiere a mării. Până acum câțiva ani aceasta era o plajă sălbatică, aproape necunoscută turiștilor, însă astăzi găsești aici șezlonguri și umbreluțe de închiriat.

Pe partea de est a insulei se întinde cea mai populară plajă din Thassos. Paradise Beach este un adevărat paradis natural, de unde și numele său. Poziția ideală, la baza unei păduri de pini, nisipul mai fin decat mătasea și apa cristalină, fac ca Paradise Beach să fie locul ideal pentru turiștii în căutare de relaxare.

Plaje premiate cu Blue Flag

Spectaculoasă și vibrantă este Trypiti Beach, aflată aproape de stațiunea Limenaria cu numeroasele sale taverne pescărești. Plaja este împrejmuită de stânci și are o intrare abruptă în mare, tocmai din acest motiv, pasionații de snorkeling o consideră un fel de ”Mecca” datorită bogăției subacvatice.

Una dintre plaje din Thassos deținătoare de ”Steag Albastru” este Skala Prinos, din satul cu același nume, care adună probabil cel mai mare număr de vizitatori. Nisipul fin și intrarea lină în mare, alături de facilitățile turistice excelente (precum taverne, centre nautice) fac ca această plajă să fie preferata familiilor cu copii. Skala Prinos se află pe partea de vest a insulei, la mai puțin de 15 km distanță de Limenas.

Alege un sejur în Thassos, de la Europa Travel care împreună cu EOT (Greek National Tourism Organisation) desfășoară o amplă campanie de promovare turistică a principalelor destinații și atracții din Grecia. Turoperatorul din România te întâmpină cu o paletă extinsă de destinații în vechea Eladă, în locuri populare precum Corfu, Skiathos, Evia, Lefkada sau Kefalonia, la tarife accesibile și servicii excelente.

De Mădălina Isar

Sursa foto: arhiva EOT

Oferte de Vacanta Insula Thassos

Aparthotel Vranas 2* – Skala Sotiros – tarife de la 359 Lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional